IZNENAĐENJE NA PLAŽI

Video |U Kostreni morski pas doplivao do obale! Ljudi upozorili kupače da se maknu iz mora

Idi na originalni članak

Iako se na snimci od danas ujutro ne može najbolje razaznati, poznavatelji tvrde da je riječ o morskom psu lisici

Oglas

Danas ujutro posjetitelji kostrenskih plaža imali su što vidjeti – jedan možda i dezorijentirani morski pas, poznavatelji kažu – lisica, doplivao je do same obale odnosno tamošnjih plaža!

Uočen je i snimljen od šetača i kupača koji su odmah pohitali upozoriti kupače da budu oprezni i da upozore djecu jer bi ih prizor peraje morskog psa iznad površine mora mogao preplašiti. Očevici tvrde da je morski pas jarko plave boje što ide u prilog tvrdnji da je riječ o vrsti lisica.

Pogledajte VIDEO:

Ako je doista riječ o morskom psu lisici, treba reći da je to jako česta vrsta u Jadranu.

Ova lisica koja je “zalutala” do plaže u Kostreni  prema slobodnoj procjeni dulja je od jednog metra. Ovi morski psi inače mogu narasti i do šest metara, s tim da su mužjaci obično manji od ženki.

U Jadranskom moru živi 30-ak vrsta morskih pasa od kojih neki u Jadran dolaze tek povremeno.

Morski pas lisica pojavljuje se po cijelom Jadranu, a za razliku od ostalih većih morskih pasa koji preferiraju otvoreno more lisicu možemo pronaći po kanalima i plitkim uvalama. Nije opasan za ljude.

Strogo je zaštićena vrsta u Hrvatskoj, zabranjeno ga je namjerno ubijati, napominju stručnjaci.

Nadamo se da će i ovaj današnji gost kostrenskih plaža brzo shvatiti da je među prevelikim brojem ljudi, i da će otplivati u slobodu, u duboko modro more!

Exit mobile version