NEOBIČNA IZLOŽBA

U Kružnoj otvorena izložba “Re-Start Experience” o kreativnom korištenju otpada španjolskog kolektiva SOMAMA

Idi na originalni članak
Screenshot

U Galeriji SKC, u Kružnoj ulici u Rijeci, protekle je subote otvorena umjetnička izložba “Re-Start Experience” o kreativnom korištenju otpada, španjolskog kustoskog kolektiva SOMAMA, u okviru programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. 

Oglas

Propitujući suvremene probleme okoliša, umjetnički radovi ističu ulogu otpada i konzumerizma te načina na koji pojedinačne navike imaju utjecaja na dobrobit okoliša. Polazeći od koncepta 3R – Reduce, Reuse, Recycle, izložba predstavlja radove koji inspiriraju, nude alternativu te stvaraju prostor za kreativno iskorištavanje otpada, uz zadržavanje dijaloga s načelima održivosti.

– Glavna ideja ove izložbe kao i cijelog projekta ima za cilj potaknuti ljude da razmisle o temi otpada i okoliša te da se svi zajedno zapitamo što mi kao pojedinci možemo napraviti kako bismo popravili situaciju, rekla je u najavi programa kustosica Sofia Cartuccia iz španjolskog kolektiva SOMAMA, koji čine još i Mara Florean te Marianne Schädler.

Kroz cijelo vrijeme trajanja izložbe posjetitelji će moći sudjelovati u interaktivnim edukativnim aktivnostima koje će ih voditi kroz 7 tipova plastike, a u konačnici će rješavanjem zagonetki moći sudjelovati u dovršetku jedne od sudioničkih instalacija.

Na izložbi se predstavljaju mlade umjetnice i umjetnici Ivana Barić, Lea Čepić, Josip Knežević, Ana Maria Maravić, Lucija Marin, Nicol Načinović, Anna Orbanić, Sara Orbanić, Goran Pavić i Veronika Šindilj.

Izložba će biti otvorena svakodnevno do 13. studenog od 15 do 20 sati, uz slobodan ulaz.

Exit mobile version