KAZNE ZA VOZAČE

Video | U Matuljima prometni redari od 2. veljače kreću s naplaćivanjem kazni!

Od 2. veljače kreću naplate kazni za nepropisno zaustavljanje i parkiranje u Matuljima

Zaustavljanjima i parkiranjima na autobusnim stanicama u centru Matulja bez posljedica je odzvonilo. Prometni redari, u pripremnom periodu, ispisali su 3500 upozorenja za takve prekršaje – no od 2. veljače imaju ovlasti izdati i novčanu kaznu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: DOLORES VLAHOV PAULIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Najveći naglasak je na održavanju reda na nogostupima, na zaustavljanju automobila na mjestima za invalide te na autobusnim stanicama. Sve to čini veliki problem prometnih gužvi u Matuljima”, ističe Vedran Kinkela, načelnik Matulja.

Za kratku nabavku ili odlazak do bankomata ispred trgovine Konzum parkiranje će biti moguće samo 15 minuta, a kamere koje bilježe dolaske i odlaske vozila registriraju svako dulje zadržavanje na takvim mjestima što za posljedicu ima i kaznu.

“Tako da će biti kazna 300 kuna za zaustavljanje na pješačkom prijelazu, raskrižju ili na dijelu nogostupa, dok će se kaznom od 700 kn kazniti vozači koji se zaustavljaju na mjestima rezerviranima za osobe s invaliditetom, dodaje načelnik Matulja Vedran Kinkela.

Ako nađete kaznu na vozilu možete je u polovičnom iznosu platiti u roku tri dana, jednako kao i nakon dolaska obavijesti na kućnu adresu – a ako ne nepodmirite kaznu pokreće se prekršajni postupak.

U veljači kreće i rekonstrukcija dionice državne ceste od Centra primarne zdravstvene zaštite do ulaza u Radnu zonu 2. što bi značilo i određene teškoće u prometovanju tom dionicom – jednim kolničkim trakom uz regulaciju semafora.

“To je u dužini cca 1 kilometar. Tim radovima će se dobiti obostrani nogostup, četiri autobusna ugibališta, dva u smjeru Jušića dva u smjeru Matulja. Obnovit će se javna rasvjeta i izvesti sva križanja koja su postojeća, ona će se rekonstruirati uključujući i jedno koje nije bilo predviđeno urbanističkim planom Općine Matulji, otkriva Ronald Puharić, voditelj Odsjeka za komunalni sustav u Općini Matulji.

Ovi opsežni radovi na glavnoj prometnici trajat će 10 mjeseci.

Radovi su predviđeni i u zoni raskrižja Brgud- Brešca s ciljem povećanja sigurnosti u prometu. Izgradit će se autobusno stajalište,te nogostup.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari