ŠTO RADITI U KARANTENI? DJECU!

Video | U riječkom rodilištu nikad više beba! Prekinut je negativan trend, a rodilo se više dječaka nego djevojčica

Screenshot RTL

Baby boomu 2021. uz obitelj se najviše vesele oni koji se brinu da te bebe dobiju sigurnu dobrodošlicu

Nakon trinaest godina u riječkom je rodilištu više beba. Možda je skroman rast – bilo je 14 porođaja više, ali kraj je to negativnog neprekidnog trenda, izvještava Ida Balen za RTL.

Na početku malo zanimljivosti: Rodilo se više dječaka nego djevojčica, mame su u prosjeku imale preko 30 godina, a zajedno s tatama zaslužne su za veći broj beba.

Više u VIDEOPRILOGU RTL-a:

Što se ovdje nije dogodilo skoro 15 godina. Ali u tih 15 godina nije se dogodila ni korona karantena. A što raditi u karanteni? Djecu.

A već je i siječanj bolji od lanjskog. Da će i na početku ove godine biti više beba, dalo se zaključiti i u Kristininu okruženju.

”Nekako sam pretpostavila, jer sam čula o dosta trudnoća čiji porodi padaju  na zimu, od ljudi koje znam”, kazala je Kristina Kardum Cvitan iz Rijeke.

A što se tiče mini baby booma 2021., uz obitelj se najviše vesele oni koji se brinu da te bebe dobiju sigurnu dobrodošlicu.

”Nakon svih tih silnih godina, gdje zaista sve ove godine bilježimo pad od čak stotinjak poroda i više godišnje, konačno smo – ne samo zaustavili taj trend negativni. Nego smo krenuli blago rasti. U prošloj godini bilo je 2349 porođaja u našoj Klinici”, rekla je Tea Štimac, pročelnica Odjela rađaonice na Zavoda za perinatologiju Klinike za ginekologiju i porodništvo, KBC Rijeka.

A baš tada se rodio Noel. Ima devet mjeseci. Njegova mama sjeća se gužve na Odjelu.

”Bilo nas je dosta, u sobi nas je bilo troje, bilo je veselo, puno bebica”, rekla je Sara Senić iz Rijeke.

A sada je tu i novi poticaj – Grad Rijeka povećao je jednokratnu novčanu pomoć za opremu beba – tri tisuće za prvo, četiri za drugo, šest tisuća kuna za treće i svako iduće dijete.

”Mi nismo stigli iskoristiti. Vidjet ćemo”, kazala je Senić.

Ako se tako nastavi, zbor beba u idućoj će godini biti još glasniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari