RODITELJI ODUŠEVLJENI!

U Viškovo stigla najbolja pedijatrica u Hrvatskoj!

Idi na originalni članak

Viškovo je jedna od demografski najrazvijenijih općina u zemlji

Oglas

No, unatoč velikom broju novorođene djece, dosad nije svojim najmlađim stanovnicima pružala adekvatnu zdravstvenu skrb. Mještani godinama traže otvaranje pedijatrijske ambulante, a mnoge obitelji bolesnu su djecu morale voditi u druga mjesta, donose Vijesti.hrt.hr.

Ipak – u Viškovo napokon dolazi pedijatrica i to, kažu, jedna od najboljih u Hrvatskoj.

Katja i njezin trogodišnji sin Adrian nedavno su preboljeli COVID-19. Situacija je to koja zabrine svakog roditelja.

– Kod njega je bila u jednom trenu temperatura i bio mi je u dva navrata kao prestao hodati, govori Katja Mohorić iz Viškova.

Dobar pedijatar zlata vrijedi, a osobito kad je blizu, kaže nam ova mlada majka. Upravo je to godinama nedostajalo u jednoj od demografski najrazvijenijih hrvatskih općina. Slaže se s tim i David, otac dvogodišnjeg Noela.

– Dosad smo se morali, kao i velika većina roditelja, snalaziti na raznoraznim mjestima, ambulantama u gradu Rijeci, kaže David Dereta iz Viškova.

Gotovo pola milijuna kuna uloženo je u opremanje ovih prostorija, no nije bilo dovoljno samo ih urediti. Budući da su liječnici vrlo traženi – veći je izazov bio pronaći i zaposliti pedijatra.

Doktorica Brbora u Viškovo dolazi nakon rada u Dubrovniku i Zagrebu, a četiri je godine zaredom proglašena najboljom pedijatricom u Hrvatskoj.

– Nastojim uvijek biti dostupna svojim pacijentima, roditeljima, jer znate, ja nikad nemam jednog pacijenta, tu je uvijek dvoje – roditelj i dijete. Zadovoljna sam zato što smatram da je ovo način na koji se zapravo zadržava liječnika u Hrvatskoj, kaže Ivona Brbora, pedijatrica.

Foto: Općina Viškovo – Dulist.hr

A došla je na pravo mjesto, jer općina Viškovo, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, na drugom je mjestu u Hrvatskoj prema broju novorođene djece.

– Imamo prirodni prirast, odnosno nemamo problema s natalitetom s obzirom da nam se godišnje rađa između 150-180 djece, kaže Sanja Udović, načelnica općine Viškovo.

Stoga će doktorica Brbora imati pune ruke posla – u samo nekoliko dana dobila je gotovo stotinu malenih pacijenata, donose Vijesti.hrt.hr.

VIDEOPRILOG možete pogledati OVDJE!

Exit mobile version