RODITELJI ODUŠEVLJENI!

U Viškovo stigla najbolja pedijatrica u Hrvatskoj!

Viškovo je jedna od demografski najrazvijenijih općina u zemlji

No, unatoč velikom broju novorođene djece, dosad nije svojim najmlađim stanovnicima pružala adekvatnu zdravstvenu skrb. Mještani godinama traže otvaranje pedijatrijske ambulante, a mnoge obitelji bolesnu su djecu morale voditi u druga mjesta, donose Vijesti.hrt.hr.

Ipak – u Viškovo napokon dolazi pedijatrica i to, kažu, jedna od najboljih u Hrvatskoj.

Katja i njezin trogodišnji sin Adrian nedavno su preboljeli COVID-19. Situacija je to koja zabrine svakog roditelja.

– Kod njega je bila u jednom trenu temperatura i bio mi je u dva navrata kao prestao hodati, govori Katja Mohorić iz Viškova.

Dobar pedijatar zlata vrijedi, a osobito kad je blizu, kaže nam ova mlada majka. Upravo je to godinama nedostajalo u jednoj od demografski najrazvijenijih hrvatskih općina. Slaže se s tim i David, otac dvogodišnjeg Noela.

– Dosad smo se morali, kao i velika većina roditelja, snalaziti na raznoraznim mjestima, ambulantama u gradu Rijeci, kaže David Dereta iz Viškova.

Gotovo pola milijuna kuna uloženo je u opremanje ovih prostorija, no nije bilo dovoljno samo ih urediti. Budući da su liječnici vrlo traženi – veći je izazov bio pronaći i zaposliti pedijatra.

Doktorica Brbora u Viškovo dolazi nakon rada u Dubrovniku i Zagrebu, a četiri je godine zaredom proglašena najboljom pedijatricom u Hrvatskoj.

– Nastojim uvijek biti dostupna svojim pacijentima, roditeljima, jer znate, ja nikad nemam jednog pacijenta, tu je uvijek dvoje – roditelj i dijete. Zadovoljna sam zato što smatram da je ovo način na koji se zapravo zadržava liječnika u Hrvatskoj, kaže Ivona Brbora, pedijatrica.

Foto: Općina Viškovo – Dulist.hr

A došla je na pravo mjesto, jer općina Viškovo, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, na drugom je mjestu u Hrvatskoj prema broju novorođene djece.

– Imamo prirodni prirast, odnosno nemamo problema s natalitetom s obzirom da nam se godišnje rađa između 150-180 djece, kaže Sanja Udović, načelnica općine Viškovo.

Stoga će doktorica Brbora imati pune ruke posla – u samo nekoliko dana dobila je gotovo stotinu malenih pacijenata, donose Vijesti.hrt.hr.

VIDEOPRILOG možete pogledati OVDJE!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari