Učenici riječke škole prate nastavu – uz bagere! Tik uz učionicu probija se tunel…

Idi na originalni članak

Već sada je nemoguće učiti, a radnici se tek spremaju na pravu buku

Oglas

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Za dio učenika krenula je Škola za život, a za učenike riječke Osnovne škole Pećine – škola uz bagere! Tik uz učionicu probija se tunel.

Već sada je nemoguće učiti, a radnici se tek spremaju na pravu buku kako bi Rijeka dobila novi željeznički terminal. Provjerili smo kako je raditi i učiti u nemogućim uvjetima.

Na gradilištu uz školu radi se punim gasom. U isto vrijeme u učionici koja gleda na gradilište sat glazbenoga. Bit će ovo, nema sumnje, zahtjevna školska godina.

“Čujemo sve, ali evo, mi se, nemamo izbora, glazbom se borimo protiv buke, bagera”, komentira Željka Komlenac, profesorica glazbene kulture u OŠ Pećine.

Borba će trajati bar dvije godine. Neće biti nepodnošljivo, ali neće biti ni lako. Znaju to i nastavnici i učenici. Problemi će rasti, a strpljenje padati kako školska godina bude odmicala i krenu ispiti.

Učenici smatraju da će biti teško razmišljati i koncentrirati na ispitima.

I ravnateljica priznaje da će radovi poremetiti normalan život i rad škole, ali sigurnost djece je, kaže, neupitna. Očekuju i nestašicu vode.

“Što nas očekuje mi ne znamo i možda bolje da ne znamo. Morat će doći do premještanja i prespajanja vodovodnih cijevi, dogovoreno je s izvođačima da će nam oni dojaviti par dana unaprijed, mi ćemo se u tom trenutku organizirati, organizirat ćemo pitku vodu za svu djecu”, poručuje ravnateljica OŠ Pećine Jasna Vukonić-Žunič.

Teže će biti organizirati normalno funkcioniranje školskih WC-a koje koristi 170-ero učenika i nastavnika. Problema će, kažu u školi, sigurno biti, ali izbora nemaju.

Morat će glasnije govoriti i što bolje funkcionirati usprkos radovima i buci.
Maja Brkljača

Exit mobile version