“Uhvatila” ih kamera: Djeca na biciklima u Vukovarskoj već danima si ugrožavaju živote i ometaju promet!

Foto: Screenshot Facebook video/ Problemi u prometu Rijeka i okolica

Već nekoliko tjedana Riječani se žale na grupicu maloljetnika, od kojih neki polaze prve razrede osnovne škole, koji se biciklima – kršeći prometne propise – spuštaju Vukovarskom ulicom iz pravca Pehlina prema Turniću

Pritom se ne obaziru na druge sudionike u prometu, automobila ih nije strah, a zanemaruju i povremena upozorenja vozača automobila ili pak prestrašenih pješaka kako ne smiju voziti bicikle jednom od najprometnijih cesta u gradu.

Mnogobrojni Riječani, članovi Facebook grupa poput Problema u prometu – Rijeka i okolica – upozoravaju danima na ovaj problem, a sada je jedan član Facebook grupe uspio snimiti i kratki video “spusta” biciklama Vukovarskom.

Ono što cijeli “poduhvat” maloljetnika čini još neobičnijim, jest činjenica da se često po završetku vožnje na Turniću ukrcaju na Autotrolejevu “sedmicu” – zajedno s biciklima – kako bi se ponovno s vrha Vukovarske spuštali biciklima do Turnića!

Mnogi će odmahnuti rukom i primijetiti “mladost-ludost, i mi smo činili slične nesmotrenosti”, ali ovdje su ipak u pitanju nepodopštine na prometnoj cesti. Jedna greška vozača bicikla ili automobila, i – ne dogodilo se! – može doći do tragedije!

A onda je kasno za pitanja “zašto se to dozvolilo, zašto nitko nije spriječio klince u spustu biciklama”….

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari