SVEUČILIŠTE U RIJECI

Video | VIŠE OD 2500 STUDENATA Na riječkom sveučilištu ostalo još tisuću slobodnih mjesta

Ilustracija: Riportal

17. rujna počinje jesenski upisni rok

Sveučilište u Rijeci je u ljetnom upisnom roku upisalo više od 2500 studenata čime je popunjeno 71% upisne kvote.

Rezultat je to i iznad očekivanja s obzirom na relativno loše rezultate državne mature ove godine. Popunjeni su brojni studijski programi, posebno oni novi.

“To su logopedija i farmacija za koje je ponovno bio izuzetno veliki interes i standardno biotehnologija istraživanje lijekova, medicina, dentalna medicina, od društveno humanističkih to su psihologija, pedagogija engleski jezik rani predškolski odgoj – to su sve popunjeni studiji”, otkrila je Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete Sveučilište u Rijeci za Kanal RI.

U jesenskom roku ostalo je oko 1000 slobodnih mjesta, a upisi počinju 17. rujna. Iako formalno popunjena, na medicini se očekuje određena fluktuacija studenata.

“Otvorili su sukladno tome što je u Zagrebu ostalo puno slobodnih mjesta tako da se očekuje transfer onih koji su zapravo željeli možda u Zagreb a neki možda ipak preselit u Rijeku”, dodaje prorektorica Marta Žuvić.

Dobro se popunjavaju i ostali studijski programi. Računarstvo, građevinarstvo i tehnički studiji, a ove je godine nešto manji interes za studij prava i ekonomije.

Sveučilište u Rijeci lani je započelo sa hibridnim modelom izvođenja nastave u kojem je dozvoljeno upotrebljavati do 40% oblika online nastave.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimateljica: ROBERTA DEŠKOVIĆ (arhivske snimke)
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Međutim, pri tome nastavnici imaju na raspolaganju naš sustav za e učenje, odnosno nacionalni sustav za e učenje u kojem sugeriramo na koji način moraju bit prisutni svi nastavni materijali i sva ispitna literatura uključujući i dodatne elemente koji onda daju višu kvalitetu”, objašnjava Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete Sveučilište u Rijeci.

Hibridni oblik nastave dogovoren je još u lipnju, i svi se izvedbeni planovi slažu sukladno tom modelu. Ipak, brucoši mogu očekivati više nastave uživo.

“Naglasak će bit i sasvim sigurno da brucošima i u ovim prvim susretima omogućimo nastavu i u ovim prvim susretima nastavu i pristup institucijma uživo – ali svakako sukladno onim mjerama koje je dao HZZJ”, dodaje prorektorica Žuvić.

Puni su i studentski smještajni kapaciteti na Kampusu, gdje se od 1.listopada kada započinje nova akademska godina ponovno očekuje živost, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari