SVEUČILIŠTE U RIJECI

Video |VIŠE OD 2500 STUDENATA Na riječkom sveučilištu ostalo još tisuću slobodnih mjesta

Idi na originalni članak
Ilustracija: Riportal

17. rujna počinje jesenski upisni rok

Oglas

Sveučilište u Rijeci je u ljetnom upisnom roku upisalo više od 2500 studenata čime je popunjeno 71% upisne kvote.

Rezultat je to i iznad očekivanja s obzirom na relativno loše rezultate državne mature ove godine. Popunjeni su brojni studijski programi, posebno oni novi.

“To su logopedija i farmacija za koje je ponovno bio izuzetno veliki interes i standardno biotehnologija istraživanje lijekova, medicina, dentalna medicina, od društveno humanističkih to su psihologija, pedagogija engleski jezik rani predškolski odgoj – to su sve popunjeni studiji”, otkrila je Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete Sveučilište u Rijeci za Kanal RI.

U jesenskom roku ostalo je oko 1000 slobodnih mjesta, a upisi počinju 17. rujna. Iako formalno popunjena, na medicini se očekuje određena fluktuacija studenata.

“Otvorili su sukladno tome što je u Zagrebu ostalo puno slobodnih mjesta tako da se očekuje transfer onih koji su zapravo željeli možda u Zagreb a neki možda ipak preselit u Rijeku”, dodaje prorektorica Marta Žuvić.

Dobro se popunjavaju i ostali studijski programi. Računarstvo, građevinarstvo i tehnički studiji, a ove je godine nešto manji interes za studij prava i ekonomije.

Sveučilište u Rijeci lani je započelo sa hibridnim modelom izvođenja nastave u kojem je dozvoljeno upotrebljavati do 40% oblika online nastave.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimateljica: ROBERTA DEŠKOVIĆ (arhivske snimke)
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Međutim, pri tome nastavnici imaju na raspolaganju naš sustav za e učenje, odnosno nacionalni sustav za e učenje u kojem sugeriramo na koji način moraju bit prisutni svi nastavni materijali i sva ispitna literatura uključujući i dodatne elemente koji onda daju višu kvalitetu”, objašnjava Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete Sveučilište u Rijeci.

Hibridni oblik nastave dogovoren je još u lipnju, i svi se izvedbeni planovi slažu sukladno tom modelu. Ipak, brucoši mogu očekivati više nastave uživo.

“Naglasak će bit i sasvim sigurno da brucošima i u ovim prvim susretima omogućimo nastavu i u ovim prvim susretima nastavu i pristup institucijma uživo – ali svakako sukladno onim mjerama koje je dao HZZJ”, dodaje prorektorica Žuvić.

Puni su i studentski smještajni kapaciteti na Kampusu, gdje se od 1.listopada kada započinje nova akademska godina ponovno očekuje živost, donosi Kanal RI.

Exit mobile version