ZAMET „Ovo sad ne izgleda bolje od Černobila“: I Bloger Krule pozvao na pomoć u obnovi legendarnog igrališta KK Zamet!

Košarkaški klub Zamet 5. svibnja organizira Gospodarske igre PGŽ-a pod nazivom „IGRE ODRASLIH ZA IGRALIŠTE MLADIH“ kako bi se prikupila sredstva za postavljanje nove podloge vanjskog igrališta Zamet

Cilj je dostići iznos od 130.000,00 kn koliko je potrebno za izgradnju istog!

Kroz Program lokalnog partnerstva Grad Rijeka se aktivno uključio u ovu akciju kroz donaciju od 40.000,00kn, a do sada je klub na ime prijava za igre osigurao iznos od 40.000,00 kn kotizacijom od najmanje 5.000,00 kn po gospodarskom subjektu, te 2 pleksiglas table i 2 zglobna obruča.

 

Ovo je igralište koje pozicijski i tradicionalno okuplja veliki broj mladih, a o samoj akciji svjedoči i činjenica da će samom činu otvaranja igrališta sudjelovati i predstavnici Kluba riječkih olimpijaca.

Buduće igralište zasigurno će privući mlade na aktivnije bavljenje košarkom ali i rekreativce koji bi svakodnevno i koristili teren.

Nakon završetka obnavljanja igrališta svi sudionici i oni koji su pomogli ovoj akciji bit će pozvani na otvaranje kako bi odmah vidjeli zašto su podržali ovu akciju na radost riječke djece.

Samo natjecanje će obuhvatiti stolni tenis, badminton, boćanje i hakl 3×3 (nemaju drugi koš!).

Promociji ove akcije pridružio se i poznati komičar i humorist Bloger Krule koji je i videom pozvao na podršu akciji.

Jedan od idejnih začetnika akcije je Riječanin Milan Vukajlović, poznati  riječki sportaš, košarkaš i košarkaški djelatnik koji se zadnjih godina iskazao kao sportski direktor hrvatskog košarkaškog hita KK Škrljeva, a jedan od zahtjevnih zadataka kojeg se dohvatio je i oživljavanje riječkih kvartovskih igrališta.

Na facebook stranici Gospodarske igre PGŽ možete pratiti sve o samoj akciji te o igračima koji su svoje karijere gradili kroz ovo igralište.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari