PREPUNA LJETNA POZORNICA

Galerija | Violinističkog virtuoza Davida Garretta opatijska publika ispratila stajaćim ovacijama

David Garrett, svjetska superzvijezda klasične glazbe i jedan od najpoznatijih violinističkih virtuoza današnjice, nastupio je sinoć u organizaciji Festivala Opatija na ispunjenoj opatijskoj Ljetnoj pozornici u sklopu turneje ICONIC na kojoj predstavlja istoimeni album klasičnih skladbi.

Poznat širom svijeta kao „moderni Paganini“ i „Vražji violinist“, David Garrett je u Opatiju privukao brojne obožavatelje koji su stizali iz svih krajeva Hrvatske i okolnih država – pa se među publikom moglo čuti od njemačkog i talijanskog do engleskog i nizozemskog jezika – koji su nestrpljivo čekali njegov povratak korijenima.

Upravo skladbama s ICONIC albuma David Garrett se obraća svojim violinističkim uzorima čiju je glazbu prilagodio i aranžirao za violinu, gitaru i bas gitaru koje su uz njega na sceni jednako vješto prstima prebirali glazbenici Franciscus van der Heijden i Rogier van Wegberg.

Skladbe Mozarta, Vivaldija, Dvořáka, Schuberta, Schumanna, Kreislera i drugih ‘starih’ kompozitora, David Garrett je izvodio s lakoćom i neprikosnovenom umješnošću, čime je neprestano izazivao salve oduševljenja posjetitelja.

Kontrast nadahnutim izvedbama klasičnog repertoara svakako je njegova opuštenost u komunikaciji s publikom koju je između svake skladbe šarmirao simpatičnima anegdotama i šalama iz privatnog života. Oduševljena publika stajaćim ovacijama ispratila je posljednju skladbu, a emocionalni naboj kulminirao je na bisu kada je Garrett tradicionalnu Bella Ciao izveo uz ‘ritam podršku’ publike.

Zanimljiv i uzbudljiv odabir klasičnih nota, kao i jedinstvena izvedba koja ostavlja bez daha, ono je po čemu će se Garrettov opatijski nastup još dugo pamtiti i neupitno ostati zabilježen kao jedan od najznačajnijih koncerata klasične glazbe uopće u povijesti Opatije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari