NABAVLJENA I NOVA OPREMA

VIŠKOVO: Najbolja pedijatrica u Hrvatskoj dolazi raditi u novouređenu pedijatriju u Marinićima!

Foto: Općina Viškovo - Dulist.hr

Uređenje pedijatrijske ordinacije koja je smještena u prizemlju Doma Marinići u samom središtu najvećeg viškovskog naselja, neposredno uz kružni tok, ušlo je u završnu fazu

Općina Viškovo je prizemni prostor u zgradi Doma odlučila urediti i namijeniti za potrebe djelatnosti zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Što se tiče popunjavanja medicinskog kadra, u Viškovo i pedijatrijsku ordinaciju stiže dr. Ivona Brbora koja je u istraživanju portala Najdoktor 2018. godine proglašena najboljom pedijatricom u Hrvatskoj.

Foto: Dulist.hr

Prijave za upis djece dr. Brbora vršit će od 22. siječnja 2021. godine svakog radnog dana od 16 do 18 sati te vikendom od 10 do 12 sati.

U uređenje prostora Općina je uložila nešto manje od 350 tisuća kuna te je u proteklih nekoliko mjeseci završena kompletna rekonstrukcija cijelog prostora koja je uključivala građevinsko-obrtničke radove te radove na elektro i vodovodnim instalacijama.

Ambulanta će imati prostor za prijem pacijenata i medicinsku sestru, prostor izolacije za djecu koja imaju takve medicinske potrebe, čekaonicu oslikanu i obojanu vedrim motivima i bojama, kutak za djecu, ordinaciju za liječnicu, odvojene sanitarne čvorove za osoblje i korisnike te poseban sanitarni čvor za osobe smanjene pokretljivosti, čajnu kuhinju.

Osim kompletnog uređenja prostora, Općina je nešto manje od 150 tisuća kuna uložila u nabavku opreme te je tako nabavljena sva medicinska oprema potrebna za rad jedne pedijatrijske ordinacije. To, među ostalim, uključuje EKG uređaj, stolove za previjanje, stolove za bolničko liječenje djece, suhi sterilizator, uredski namještaj i računala.

„U uređenje i opremanje pedijatrijske ordinacije uložili smo gotovo pola milijuna kuna. Pedijatrijska ordinacija je iznimno važna za Viškovo te sam uvjerena da je ova investicija itekako opravdana i potrebna. Viškovo je, prema podatcima Državnog zavoda za statistiku za 2019-u godinu, po prirodnom prirastu zajedno s Općinom Župa dubrovačka na drugom mjestu od svih hrvatskih općina što nas iznimno veseli. Posljednjih nekoliko godina na našem području bilježimo između 150 i 170 novorođene djece godišnje pa ćemo s novom pedijatrijskom ordinacijom potrebe djece i njihovih roditelja još bolje ispuniti. Želim da naši sumještani ovdje dolaze što rjeđe, ali kada dođu moći će dobiti najbolju moguću liječničku skrb“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views