UTRKA FUŽINARSKA LISICA

VIŠKOVO Odličan uspjeh atletske škole ‘’Za sretnije djetinjstvo’’

U subotu 25. lipnja 2022. godine polaznici atletske škole u sklopu projekta „ZA SRETNIJE DJETINJSTVO“ sudjelovali su na utrci Fužinarska lisica koja se tradicionalno održava u lipnju u Fužinama. Fužinarska lisica je individualna cestovna utrka na kojoj se trči utrka za odrasle natjecatelje od 6 kilometara i utrka za djecu školskog uzrasta od 400 metara.

Ove godine na utrci je sudjelovalo 228 natjecatelja, a od toga 71 dijete. Na utrci Fužinarska lisica je sudjelovalo 12-ero djece atletske škole „ZA SRETNIJE DJETINJSTVO“ i ostvarili su odlične rezultate. Zauzeli su tri mjesta na postoljima, odnosno osvojili su sveukupno tri medalje. 

Projekt „Podrška djeci s teškoćama u razvoju, problemima u ponašanju te djeci slabijeg socijalno-ekonomskog statusa – ZA SRETNIJE DJETINJSTVO“ financiran je bespovratnim sredstvima iz javnog poziva Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski brod, Split, Zadar i Zagreb, a provode ga Općina Viškovo s partnerima Gradom Kastvom i dječjim vrtićem Zlatna ribica iz Kostrene.

Škola trčanja i škola atletike održava se tri puta tjedno na igralištu OŠ Sveti Matej u Viškovu, te u sportskoj dvorani Matija Katalinić u Kastvu. Djeca su s treninzima započela u travnju ove godine, a do sada su osim na Fužinarskoj lisici sudjelovala i na dječjoj utrci Kastavski kros 2022. Memorijalna utrka prof. Zehrid Kadrić Zeko u Kastvu. Čestitamo svim sudionicima na odličnim rezultatima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views