500 TISUĆA KUNA ZA UREĐENJE!

VIŠKOVO Sve više djece, ali i pedijatara! Novu ordinaciju u Marinićima obišao državni tajnik Željko Plazonić: “Sve za djecu i roditelje!”

Foto: Viskovo

Novouređenu pedijatrijsku ordinaciju u Marinićima obišao je državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić u društvu općinske načelnice Sanje Udović, zamjenice načelnice Snježane Podobnik te pedijatrice Ivone Brbore.

Sretan sam što mogu sudjelovati u obilasku novouređene pedijatrijske ordinacije u Viškovu, općini koja je poznata kao najveća u Hrvatskoj po broju stanovnika i najvećem postotku nataliteta. Zato je trebalo organizirati i staviti u pogon pedijatrijsku ordinaciju na čelu s ovako prekrasnom doktoricom koju sam imao čast upoznati. Mislim da će sve ovo biti zadovoljstvo i veselje za djecu i roditelje u Viškovu“, izjavio je prilikom obilaska državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić.

Pedijatrijska ordinacija ima prostor za prijem pacijenata i medicinsku sestru, prostor izolacije za djecu koja imaju takve medicinske potrebe, čekaonicu oslikanu i obojanu vedrim motivima i bojama, kutak za djecu, ordinaciju za liječnicu, odvojene sanitarne čvorove za osoblje i korisnike te poseban sanitarni čvor za osobe smanjene pokretljivosti, čajnu kuhinju.

U uređenje i opremanje pedijatrijske ordinacije uložili smo nešto manje od 500 tisuća kuna. Pedijatrijska ordinacija je iznimno važna za Viškovo te sam uvjerena da je ova investicija itekako opravdana i potrebna. Viškovo je, prema podatcima Državnog zavoda za statistiku za 2019-u godinu, po prirodnom prirastu zajedno s Općinom Župa dubrovačka na drugom mjestu od svih hrvatskih općina što nas iznimno veseli. Posljednjih nekoliko godina na našem području bilježimo između 150 i 170 novorođene djece godišnje pa ćemo s novom pedijatrijskom ordinacijom potrebe djece i njihovih roditelja još bolje ispuniti. Želim da naši sumještani ovdje dolaze što rjeđe, ali kada dođu moći će dobiti najbolju moguću liječničku skrb“, Istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari