SURADNJA

VIŠKOVO Uskoro kreće rekonstrukcija ceste Vozišće-Mavri

smart

Općina Viškovo i Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka potpisali su Sporazum o financiranju i provođenju postupka zajedničke nabave za rekonstrukciju županijske ceste 5025 na dionici Vozišće-Mavri u dužini nešto manjoj od 400 metara. Slično kao i prilikom zahtjevne rekonstrukcije ceste Mladenići-Ronjgi te izgradnje petoga viškovskog rotora kod skretanja za Mladeniće, u ovom zahvatu vrijednom nešto više od milijun eura sudjelovat će Općina Viškovo, Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije te KD Vodovod i kanalizacija.

Sporazum su potpisali načelnica Općine Viškovo Sanja Udović, direktor KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka Andrej Marochini, a potpisivanju je prisustvovao i ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije Robert Maršanić. 

Kroz suradnju ovih partnera na spomenutoj dionici izgradit će se nova vodovodna i kanalizacijska mreža, novi sustav oborinske odvodnje s dvije upojne građevine, nova javna rasvjeta, elektro-energetska mreža te DTK mreža (distributivno-telekomunikacijska kanalizacija). Ono što je najvažnije, izgradit će se obostrani nogostup i nova kolnička konstrukcija. 

„Rekonstrukcija ove dionice koja je jedna od najfrekventnijih prometnica u Viškovu izuzetno je važna iz više razloga. Obnovit će se postojeća cesta i izgraditi moderna prometnica sigurna za promet svih sudionika u prometu, a osobito pješaka koji će se tom dionicom daleko sigurnije kretati s obzirom na izgradnju obostrano postavljenih nogostupa. Rekonstrukcijom će se ujedno obuhvatiti sve komunalne instalacije čime se stvaraju preduvjeti za daljnji razvoj tog dijela Viškova. Zahvaljujem se KD Vodovod i kanalizacija, Županijskoj upravi za ceste, na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji koja je posebno do izražaja došla i prilikom rekonstrukcije ceste Mladenići-Ronjgi te izgradnje kružnog raskrižja u centru Viškova. Nadam da ćemo i ovaj značajan projekt uspješno realizirati i unaprijediti komunalnu infrastrukturu ovog dijela Viškova“, istaknula je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović. 

Sukladno potpisanom Sporazumu, procijenjena vrijednost investicije rekonstrukcije, odnosno izgradnje građevine infrastrukturne namjene  – županijske ceste oznake ŽC 5025, dionice ceste Vozišće – Mavri s pratećom infrastrukturom iznosi 1.030.635,77 eura. Od tog iznosa, Županijska uprava za ceste osigurala je nešto manje od 400 tisuća eura. Općina Viškovo i KD Vodovod i kanalizacija zajednički će izdvojiti nešto više od 470 tisuća eura dok će Općina Viškovo samostalno uložiti nešto više od 162 tisuće eura. 

 „Izgradnja nove vodovodne i kanalizacijske infrastrukture na dionici županijske ceste Vozišće-Mavri predstavlja još jedan značajan korak u poboljšanju vodnih usluga na području Općine Viškovo. U sklopu ove investicije izvršit će se zamjena postojećeg vodovoda u ukupnoj duljini od oko 420 m i izgradnja sanitarne odvodnje u ukupnoj duljini od 387 čime će se osigurati pouzdana vodoopskrba i odvodnja te povećati dostupnost javnih vodnih usluga. KD ViK d.o.o. Rijeka iz godine u godinu izdvaja značajna sredstva za razvojne projekte na području Viškova, a uz redovne investicije, ViK ovdje provodi i 24,2 milijuna eura vrijedno proširenje kanalizacijske i vodovodne mreže u okviru europskog projekta Aglomeracija Rijeka kojim će se izgraditi oko 35 km javne kanalizacije i 18 km vodovoda i time doseći europski standardi u upravljanju komunalnim otpadnim vodama.“, rekao je direktor KD Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini. 

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije Robert Maršanić rekao je kako ŽUC jako dobro surađuje sa svim jedinicama lokalne uprave i samouprave. 

„Ovo je primjer još jedne uspješne suradnje s Općinom Viškovo i KD ViK Rijeka. Iza nas je i dovršeni projekt izgradnje rotora na jednom od najfrekventnijih križanja na području Viškova, a ovom rekonstrukcijom dionice ceste Vožišće-Mavri prilikom koje ćemo izgraditi novu kolničku konstrukciju i obostrani nogostup, povećat će se razina sigurnosti svih sudionika u prometu, posebice pješaka. “, kazao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari