BIO JE U RIBOLOVU

Video | Vlado je heroj koji je spasio utopljenika u Crikvenici: ‘Prošla je ponoć, struja ga je nosila prema pučini…

Ostao je priseban, nazvao policiju, a u džepu mu je bio ključ barke koja je bila u susjednoj uvali. Zajedno s policajcima krenuli su na pučinu i našli muškarca kako pluta na leđima. ‘Bio je bliže Krku nego Crikvenici’, otkriva jedan od policajca koji je sudjelovao u akciji

RTL-ov reporter Goran Latković uživo se večeras javio iz Crikvenice gdje se dogodila herojska i dramatična akcija spašavnja Nizozemca iz mora i to pola sata iza ponoći.

Razgovarao je s Vladom Radovićem iz Selca koji se, rekao je, “našao u pravo vrijeme na pravom mjestu” te vidio i na kraju spasio utopljenika.

“Bilo iza pola noći, slabo se vidjelo, bilo je hladno. Slučajno sam uočio muškarca u rijeci koja ga je nosila prema moru.
Trebalo je biti priseban, brzo reagirati pa sam obavijestio policiju koja je brzo došla. Zajedno smo reagirali i spasili utopljenika”, rekao je skromno Vlado.

On je bio na pecanju, a njegova barka u susjednoj lučici. Bio sam na pecanju, barka je u drugoj lučici. “Županijska lučka uprava Crikvenica nema plovilo, a trebalo je ragirati. Srećom imao sam ključeve motora svoje barke”, rekao je Vlado.

U njegovu barku uskočili su policajci, među njima je bila Tea Švob.

“Bila je to utrka s vremenom, licencirani sam spasilac i znala sam da nemamo mnogo vremena, da trebamo brzo reagirati. S obzirom da je bio utopljenik, znala sam da će mu trebati prva pomoć. Vlado je bio tu i s nama priča je dobila sretan kraj”, rekla je policajka iz Crikvenice Tea Švob.

Ona utopljeniku u baci pružila prvu pomoć.

“Kad smo ga vidjeli, plutao je na leđima, nerazgovjetno je vikao, govorio. Odmah smo ga pokušali utopliti, bio je mokar.Doši smo na obalu i dalje ga je preuzela Hitna pomoć”, prepričava Tea.

S njom je bio i policajac Vedran Vuković koji pojašnjava da rijeka ima prilično jaku struju te je vrlo brzo muškarca odnijela na pučinu.

“Rijeka je jaka i zbog pritoka s akoomulacijskog jezera u Triblju. Struja ja ge prilično daleko izvukla na pučinu. Kad smo ga našli, bio je bliže Krku nego Crikvenici. Zatekli smo ga na leđima, pothlađenog, izvukli smo ga van, pokušali utopliti. Prema zadnjim informacijama koje imamo, u stabilnom je stanju”, rekao je policajac Vuković.

Kaže, njemu je to bila jedna od zahtjevnijih intervencija u posljednjih 10 godina. Istraga bi trebala otkriti što se muškarcu dogodilo, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari