MINISTAR BUTKOVIĆ U RIJECI

Vlakovi uskoro više neće prolaziti centrom Rijeke!

Ilustracija Goran Kovacic/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nazočio je u Rijeci svečanom potpisivanju Ugovora za izvođenje radova u okviru projekta Unaprjeđenje infrastrukture Luke Rijeka – Bazen Rijeka. Riječ je o radovima vrijednim 30 milijuna eura, a 85% tog iznosa sufinancirano je kroz Instrument za povezivanje Europe.

Butković je istaknuo vrijednost ovih radova za riječku luku, Grad Rijeku, ali i za hrvatsko gospodarstvo.

“To su veliki projekti čime se poboljšava stanje infrastrukture u Luci Rijeka. Ali ne samo u Luci nego i na kontejnerskim terminalima Brajdica i Zagrebačka obala. Svi projekti idu dobro, s obzirom na situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi. Ovakvi projekti zaista jačaju hrvatsko gospodarstvo”, istaknuo je Butković, prenosi Radio Rijeka.

Dodao je i kako je jedan od projekata i gotov. “Za nekoliko dana će stići uporabna dozvola za kontejnerski terminal Brajdicu, s novim željezničkim tunelom i činjenicom da vlakovi više neće prolaziti kroz sam centar grada, zaključio je ministar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari