POZDRAV S MLAKE!

Vođeni obilasci Mlake: Istražite hale bivšeg Torpeda, svjetionik Mlaka, željezničku remizu…

Ilustracija (Foto: Lokalpatrioti)

U petak 7. srpnja jedinstvena prilika! Zainteresirani se mogu prijaviti na jedan, više ili sve besplatne vođene obilaske

U sklopu trodnevnog kvartovskog festivala Pozdrav s Mlake! u petak 7. srpnja udruga Urbani separe, HNK Ivana pl. Zajca, Plovput Split, Novi list i HŽ Infrastruktura pozivaju sugrađanke i sugrađane da zavire u legendarne zgrade ovog posebnog susjedstva.

Jedinstven pogled sa riječkog svjetionika, hale tvornice Torpedo danas ispunjene scenografijama riječkog kazališta, put od vijesti do otisnutih novina i mjesto gdje spavaju lokomotive.

Foto: Urbani separe/Lokalpatrioti Rijeka

Zainteresirani se mogu prijaviti na jedan, više ili sve besplatne vođene obilaske. U prijavnici je potrebno naznačiti e-mail adresu za kontakt te imena i broj posjetitelja. Nakon popunjene prijave, točan termin i lokacija obilaska bit će vam potvrđeni putem e-pošte. Mjesta su ograničena.

Prijave su moguće isključivo ispunjavanjem obrasca na poveznici: forms.gle/xzSGQN8H6ya9qFKdA

Aktivno od jutra do predvečerja

Posjet kazališnim radionicama HNK Ivana pl. Zajca, u prostorima nekadašnje tvornice Torpedo, održat će se u terminu od 11 do 12 sati. Impozantnim industrijskim halama posjetitelje će provesti djelatnice i djelatnici riječkog kazališta.

Posjet svjetioniku Mlaka održat će se od 14 do 15 sati. Kratki obilazak svjetionika izgrađenog 1884. godine, a na Mlaku preseljenog krajem 19. stoljeća – nakon pada sa riječkog lukobrana, odvijat će se u intervalima od 15 minuta. Zainteresirane će do jedinstvenog pogleda na Rijeku provesti tvrtka Plovput.

Foto: Urbani separe/Lokalpatrioti Rijeka

Obilazak zgrade Novog lista u trajanju od 45 minuta zakazan je za 15 i 16 sati, a pratit će put od ulaska vijesti u redakciju do otisnute novine.

Foto: Petar Grabovac/arhiv Novog lista

Vođeni posjet željezničkoj remizi iz 1905. godine odvija se u organizaciji HŽ Infrastrukture, a odvijat će se od 18 do 19 sati. U toj se prizemnoj građevini polukružna tlocrta, nepoznatog arhitekta i godine izgradnje, pokrivenoj kosim krovom, nalaze dvadeset i dva kolosijeka za garažiranje lokomotiva.

Vođeni obilasci odvijaju se u sklopu trodnevnog festivala Pozdrav s Mlake!, od četvrtka 6. do subote 8. srpnja, a program možete pogledati na: www.facebook.com/events/3376617759242992

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari