BRAVO

Volonteri riječke gimnazije izradili didaktičke kocke za male pacijente onkologije na Kantridi

Volonterski Centar Udruge Smart i ekipa volonterki i volontera Školskog volonterskog kluba Prva riječka hrvatska gimnazija bili su kreativni i napravili igre za djecu. 

Volonterski Centar Udruge Smart poznat je po svojim akcijama i druženje s mladima, u pandemijsko vrijeme nisu mogli realizirati razne projekte.
U suradnji sa Školskim volonterskim klubom Prve riječke hrvatske gimnazije izradili su didaktičke kocke, s dvije terapeutske priče, namijenjene malim pacijentima Onkologije Dječje bolnice Kantrida. Ne sumnjamo da će ovom divnom gestom mališanima u bolnici skratiti vrijeme boravka i barem malo uljepšati.
Ova i još tri akcije iz Zagreba, Splita i Osijeka bit će dio filma o školskom volontiranju i akcijama, a u izradi je i edukativni video o organiziranju volonterske akcije!
Sve ovo završne su aktivnosti projekta #RazmisljajmoOdrzivo kojega vodi ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, u partnerstvu s Volonterskim Centrom Udruge Smart, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, Regionalni volonterski centar Split , I. gimnazija Osijek, Privatna umjetnička gimnazija Zagreb i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, financiranog kroz Švicarsko -hrvatski program suradnje.
VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari