OPATIJSKA CVJETNA RASKOŠ

Galerija | Vrijedni djelatnici Parkova Opatija svakodnevno brinu o zelenim ukrasima grada; Pogledajte prekrasan perivojni trg Slatina!

Proljeće je godišnje doba kada djelatnici Parkova Opatija imaju najviše onog ‘najslađeg’ posla – uređivanja cvjetnih gredica, brige o procvjetalom zelenilu i općenito uljepšavanju grada

Tako smo i danas oko podneva zatekli skupinu vrijednih djelatnika na perivojnom trgu Slatina. Čistila se fontana, kosila trava, uređivale gredice sa cvijećem… bez zastoja, već iskusnim i vještim rukama nijedna sitnica nije promakla pa će perivojni trg Slatina i nadalje blistati punim sjajem!

Zanimljivo je da djelatnici Parkova Opatija širom grada brinu o čak pedesetak biljnih vrsta! Od agave i javora do tise i ljubice, sve ove biljne vrste pod paskom djelatnika Parkova bujaju u svoj svojoj ljepoti.

Podsjetimo, Grad Opatija je poseban jer je urbani kontekst elegantno isprekidan sa šest parkova.

Park Imperijal i perivojni trg Slatina nastali su kao javni dok su ostali nastali kao perivoji uz vile. Zahvaljujući tome, svaki park ima specificirane zone sjedenja, što obilazak brežuljkastog grada čini privlačnim i podnošljivim svakome. Perivojni trg Slatina svojevrstan je simbol grada te nezaobilazan motiv brojnih fotografija.

Karakteri parkova su različiti, a svima je zajedničko da su oblikovani po mjeri čovjeka.

Tri opatijska zaštićena parka posebna su svaki na svoj način

Park Angiolina pruža nezaboravan spoj šetnje kroz šumski dio, dokonog sjedenja na zasjenjenim klupama uz centralni travnjak i odmaranja očiju s pogledom na predivnu zelenu boju njegovanog travnjaka, šepirenja uz povijesni parter, udisanja morskog zraka i osvježenja uz lagani povjetarac.

Dodatna vrijednost parku je njegov edukativni i rekreacijski karakter. Splet šljunčanih staza kroz prirodne gajeve lovora, impozantna stabla i polje kamelija jedinstvena su kombinacija u samom centru grada. Jedinstveni parter s pogledom na more nezaobilazan je motiv svačije fotografije.

Parkovna cjelina centra grada zaokružena je parkom Sveti Jakov koji šetača poziva na odmor pod starim cedrovima. Užitak odmora na jednoj od klupa jedinstven je radi široke reprezentativne tratine koja je poput jastuk-zone između glavne ulice i prirode. Šetnja duž drvoreda palmi zauvijek se pamti zahvaljujući mirisnim ružama koje se pletu oko palmi.

Park Margarita obavezna je odrednica zahtjevnijih šetača i rekreativaca. Brežuljkast i šumovit krajobraz s iznimnom florom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja