Vrijedni Trsaćani u ekološkoj akciji “riješili” otpad na “Fratarskom”

Idi na originalni članak
Zadovoljni obavljenim poslom

Da se možekada se hoće dokazali su danas građani Trsata odazvavši se ekološkoj akciji koju je organizirao Mjesni odbor Grad Trsat.

Oglas

U sklopu akcije uklonjen je glomazni otpad koji je dugo narušavao izgled tzv. Fratarskog pokraj samog ulaza u Trsatski park.

Ekološke akcije su odličan način da se građane animira da se uključe u rad mjesnog odbora, ali i da svojim primjerom pokažu kako im je stalo do izgleda svog kvarta i dobrobiti njegovih građana, a Trsaćani su to danas dokazali i na tome im zahvaljujem. – izjavila je predsjednica Vijeća mjesnog odbora Jana Sertić.

Nadodala je kako su na terenu nažalost pronađene i šprice i ostali narkomanski pribor, a o čemu će Vijeće obavijestiti nadležnu policijsku postaju te zatražiti pojačan policijski nadzor.

Također, građani nisu bili u mogućnosti ukloniti veliku količinu građevinskog otpada koja se već neko vrijeme ilegalno odlaže na spornom području, a čije će se hitno zbrinjavanje zatražiti od Komunalnog redarstva.

Divlji deponiji, odnosno ilegalna odlagališta šute i ostalog građevinskog otpada veliki su problem, ne samo na Trsatu, već i u ostalim djelovima grada, budući u Rijeci ne postoji legalno odlagalište takvog otpada. – izjavljuje Sertić

Osim građana razne dobi, akciji su se odazvali i HNS-ovi i HDZ-ovi vijećnici MO Grad Trsat, kao i gradska vijećnica, Snježana Čop, i sama građanka Trsata.

Redakcija portala Rijecan.IN ovim putem poziva i ostale predsjednike i tajnike Mjesnih odbora u Rijeci, da nam šalju (info@rijecan.in) informacije o svojim aktivnostima, kao i najave događanja, kako bi se u ovakvo pozitivne priče uključio čim veći broj građana.

 

Exit mobile version