U RUJNU SLIJEDI - ADAMIĆEVA

Video | ‘Vruće’ riječko gradilište: Pogledajte što i kako se radi kod restorana Index. Zna se i do kada će radovi trajati

Projekt Aglomeracija Rijeka ide dalje. U sklopu rekonstrukcije državne ceste D8, koja obuhvaća radove na vodoopskrbi, odvodnji i oborinskoj odvodnji te rekonstrukciji kolnika, kopa se u Krešimirovoj ulici.

“Ovo su radovi na transportnom kolektoru koji seže od upova budućeg na Delti preko Adamićeve, Krešimirove ulice do Mlake I zapravo skupljat će otpadne vode sa Kastva I Viškova.”, pojašnjava Alen Miličević, koordinator projekta Aglomeracija Rijeka za Kanal Ri.

Radovi u Adamićevoj ulici izvodit će se bezrovnom metodom, a započet će u rujnu i trajat će 13 mjeseci, odnosno do proljeća iduće godine.

“Sada smo konkretno na prvoj fazi. Prva faza je tu od Žabice do restorana Indeks, tu će sada radovi trajati 2 mjeseca. Neće se kopati klasično rovom, to se radi iz dva razloga: tu je cjevovod na dubini oko 4 metra, a kada se uđe dalje u Adamićevu ulicu u neposrednoj blizini rova su stare zgrade.”, otkriva Miličević.

Za vrijeme trajanja radova uvedena je i privremena regulacija prometa.

“Za prvu fazu je sada samo suženje na ovom tu području ispred crkve, odnosno ispred restorana Index. Sada se ovdje tu iza nas kopa prva ulazna jama za bezrovnu gradnju. Odatle će se krenuti bušiti prema Indexu, jedna izlazna jama će biti kod Doma sindikata i druga jama je još kod restorana Index.”, kaže koordinator projekta Aglomeracija Rijeka.

Radovi se s razlogom izvode upravo u ljetnom periodu.

“Ljeti je u gradu inače manji promet, nema onih vršnih sati, nema škole tako da ova dionica, kada je zapravo promet sužen na 2 prometna traka u smjeru istok-zapad, će se odraditi u najpovoljnije doba. Kasnije u drugoj fazi u 9. mjesecu se zatvara i Adamićeva ulica za promet. Promet će biti sa Jelačićevog trga usmjeren po Veslarskoj ulici na ulicu Riva gdje će se odvijati dvosmjerno po ulici Riva.”, dodaje Alen Miličević.

Radi se o velikom projektu koji predstavlja jedno od neznačajnijih ulaganja u vodno-komunalnu infrastrukturu, a čijom će provedbom građani ostvariti brojne benefite.

“Građani se mole za strpljenje, kažem trudimo se, obilazimo, kooridniramo sa izvođačima svakodnevno. Moramo biti svjesni da ipak kopamo centar grada i ova tehnologija će pomoći da se to izvrši što prije.”, siguran je koordinator projekta Aglomeracija Rijeka.

Rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje Adamićeve ulice dio je većeg projekta Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija vrijednog gotovo 240 milijuna eura, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari