SRIJEDA I ČETVRTAK

Vukovar u Rijeci: Tradicionalnim mimohodom Riječani će i ove godine odati počast žrtvama Vukovara

Foto: KN Armada

I ove godine održat će se manifestacija Vukovar u Rijeci

Tradicionalni mimohod od murala u Vukovarskoj ulici do Mosta hrvatskih branitelja počinje u srijedu 16. studenog u 19 sati i 30 minuta. U 20 sati na Mostu hrvatskih branitelja bit će odana počast žrtvama Vukovara.

U četvrtak 17. studenog nakon mise u Veloj Crikvi bit će održana procesija do Mosta hrvatskih branitelja nakon čega će biti zapaljene svijeće.

Program počinje u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u 18 sati u organizaciji Kluba navijača Armada Rijeka i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata bit će predstavljen zanimljiv i emotivan film Armada u Domovinskom ratu. Film se temelji na svjedočanstvima četiri branitelja tih udruga – Miroslava Bureka, Deana Kalabote, Stanislava Pejakovića i Siniše Šašlića.

U sklopu Projekta usmene povijesti film su snimile i montirale danas srednjoškolke, a tada učenice Osnovne škole „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji – Kiara Bežulj, Mia Čvorić, Ana Uković i Iva Zeko pod vodstvom mentorice Helene Miljević Pavić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari