USPJEŠAN ZAVRŠETAK PROJEKTA

WiFi4EU: Opatijci dobili osjetno kvalitetniji pristup besplatnom internetu potpomognut EU-sredstvima

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Grad Opatija završio je s projektom WiFi4EU za koji je dobio voucher Europske komisije u iznosu od 15.000,00 eura, odnosno 111.506,00 kuna. Grad Opatija je na projektu radio s partnerima Krk sistemima d.o.o i tvrtkom 3t-cable.

Postavljeno je 9 vanjskih i 2 unutarnje pristupne točke čime je osiguran besplatni pristup internetu preko mreže ‘WiFi4EU – Opatija’ na području Voloskog (veli mul, mali mul, Trg Volosko, kupalište Črnikovica, prostor ispred upravnih zgrada Grada). Kvalitetniji pristup internetu osiguran je i u prostoru gradske uprave unutar zgrada M. Tita 3, M. Tita 6 te je opremljeno novo čvorište u sistem sali – M. Tita 6. Na području Opatije pristupne su točke postavljene na lokacijama: mul, luka, kupališta od luke do Tomaševca.

Inicijativom WiFi4EU diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

Hrvatska je iz fonda Europske unije namijenjenog inicijativi WiFi4EU povukla tri milijuna i 360 tisuća eura u prvom krugu podjele pripadajućih vaučera. Za vaučere se kandidiralo 336 hrvatskih gradova i općina, od čega su po 15 000 eura poticaja EU, što je maksimalna vrijednost vaučera, ostvarile 224 jedinice lokalne samouprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari