U EXPORTU DRVO

WineRi23. – mjesto susreta vinara Jugoistočne Europe sa publikom i profesionalcima s Kvarner

Međunarodni eno – gastro festival WineRi koji organizira Udruženje Kvarner Wines održat će se 10. i 11. ožujka u zgradi Exportdrvo u Rijeci, Grobnička riva bb i bit će otvoren za posjetitelje od 14 do 20 sati.

Kao najava festivala će se u vinoteci Wine&Co, u četvrtak, 9. ožujka u 18 sati održati radionica „Decanteri s Kvarnera“, koju će moderirati ambasadorice brenda Kvarner Wines i vrsne sommelierke Ines Matić Matešković, Lucija Matijević, Monika Neral, Martina Škarica, Marinela Mrkonja.

Ove godine WineRi se poklapa s prvim Women’s Weekendom koji se istovremeno održava u Exportdrvu što će dodatno obogatiti sadržaj samoga festivala te će se u petak, 10. 3. održati zajednički After party, također u hali Exportdrvo koji organizira Stilueta.net.

Ovaj riječki, eno – gastro festival ove godine okuplja više od 70 izlagača s više od 300 etiketa vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Makedonije i Srbije, dok će Primorsko – goransku županiju predstavljati svi članovi Udruženja Kvarner Wines.

Kvarnersku vinsku reprezentaciju tako čine iz Zvoneće (Matulji) OPG Ružić s vinom Jarbola i s Kastva OPG Rubeša s vinima Plovanić (Belica), iz Vinodola Vinska kuća Pavlomir, s Vrbnika Kuća vina Ivan Katunar, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Katunar Estate Winery i Vinarija Nada.

Ulaznica na festival će se naplaćivati 20€, dok je kaucija za čašu 5€. Festival, kao i svaki do sada, ima humanitarni karakter te će se pomoći Udruzi Srce za nju koja skrbi o prijevozu žena oboljelih od karcinoma te će svi posjetitelji festivala moći prigodno donirati udrugu.

Udruge koje podržavaju festival su: Udruga Žlahtina, Udruga Kvarnerska kvaliteta, Udruga Women on Wine i Hrvatski sommelier klub, te Hrvatski konzulat Europskog vinskog viteškog reda.

Pokrovitelji festivala su Predsjednik Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma a sponzori festivala su Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke i CPRR PGŽ. Medijski pokrovitelj festivala je portal Stilueta. Komora partner je Obrtnička komora Primorsko – goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari