USPJELA AKCIJA

Za Dječju bolnicu Kantrida slikovnicom „Sjajne poruke“ u 14 dana prikupljeno 60.000 kn

Prije 14 dana, autorica slikovnice „Sjajne poruke za djecu i odrasle“ Tina Gams-Fučić, pokrenula je akciju „Svi skupa za Kantridu“ u kojoj je bio cilj donacijama za slikovnicu skupiti sredstva za kupnju mobilnog ultrazvučnog aparata za Dječju bolnicu Kantrida, KBC Rijeka.

Ručno nacrtana slikovnica s više od 20 priča u rimama oduševila je male i velike čitatelje, pa se slikovnica rasprodala u 14 dana. Time je prikupljeno dovoljno sredstava, a cilj autorice ostvaren. Vrhunske recenzije pjevačice i glazbenice Ide Prester, novinarke Nade Mirković, novinara „Ribafisha“ i glumice Barbare Prpić, time su dobile svoju potvrdu, a stižu i predivne recenzije najstrože publike – djece.

Autorica Tina Gams-Fučić prije dva tjedna pokrenula je veliku humanitarnu akciju „Svi skupa za Kantridu“ prikupljajući donacije za zamjenu za svoju knjigu „Sjajne poruke za djecu i odrasle“ čiji tisak su financirali Primorsko-Goranska županija i tiskara Zambelli, a koju je i sama ilustrirala. Autorica je sretna što će se skupljenim iznosom 60.000 kn moći kupiti prijenosni ultrazvučni aparat za bolnicu Kantrida „Philips Lumify UZV“ koji stiže na Kantridu iz SAD kroz mjesec dana.

“Sredstva su prikupljena za prijenosni ultrazvučni uređaj koji ima opću primjenu u pedijatriji. Radi se o digitalnom kompaktnom malom uređaju koji se može vrlo lako donijeti do bolesničkog kreveta, što je osobito važno za djecu koja su teže bolesna ili im treba hitna ultrazvučna pretraga. Uređaj podržava i funkcije pohrane slika, prijenosa podataka i ispisa,” izjavila je predstojnica Klinike za pedijatriju Kantrida prof. dr. Jelena Roganović, dodavši da je iznenađena i oduševljena brzinom kojom se iznos uspio skupiti te se u ime djece najljepše zahvalila.

“Proizvođač nas je obavijestio da je od prošlog tjedna na Lumify uređaju dostupna i nadogradnja s protokolom za UZV pluća baziranim na anatomskoj inteligenciji koja prepoznaje B-linije i sumira ih u lako preglednom izvještaju. Uz brojne primjene u brzoj dijagnostici i hematologiji, Dječja bolnica Srebrnjak upotrebom Lumify uređaja (prema riječima dr. Natka Becka, Voditelja Odjela radiologije) smanjila je broj RTG snimaka pluća kod djece za više od 60% prilikom čega je veliki broj mladih liječnika educiran u osnovama rada s UZV-om,” istaknula je autorica Tina Gams-Fučić i nadodala:

„Ne znam, ustvari, što me više usrećuje – djeca koja nose moju slikovnicu u krevet i oduševljeno zaranjaju među stranice, naježena koža i suze ganuća roditelja koji su se prepoznali u pjesmi, to što se pokrenulo toliko pozitivne energije ili to da mi se ostvario moj velik san – da smo uspjeli skupiti baš KOMPLETAN IZNOS. Sve me to jako veseli. Sretna sam i zbog toga što sam ja samo jedan običan pojedinac „iz naroda“ koji je mogao nekome pomoći na ovakav način. Svatko od nas to može. Nema predaje, život će nam biti lijep samo ako ćemo biti čovjeku – Čovjek. U svima nama tinja ljubav, moramo samo maknuti zavjese i zidove do nje. Najljepše zahvaljujem svim dobrim ljudima koji su pomogli donacijama i Primorsko-Goranskoj županiji te tiskari Zambeli bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće, a svakako zahvalu zaslužuju i brojni mediji koji su podržali ovu akciju „ izjavila je autorica Tina Gams-Fučić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari