ZA DJEČJU BOLNICU KANTRIDA: U petak donatorska aukcija slika Maura Stipanova

Druženje s aukcijom organizira se u Muzeju grada Rijeke (Muzejski trg 1/I), 1. ožujka u 19 sati

Klinika za pedijatriju riječkog KBC-a, Hrvatska liječnička komora i Muzej grada Rijeke organiziraju druženje 1. ožujka u prostoru Muzeja kojim se žele osnažiti veze između uglednih predstavnika riječkoga gospodarstva i lokalne zajednice, vjerujući kako se to čini na zajedničko dobro. Okosnica druženja bit će donatorska aukcija slika Maura Stipanova.

U Muzeju grada Rijeke u četvrtak, 20. prosinca 2018. godine otvorena je izložba slika Maura Stipanova koju je autor nazvao „Šetnja/Passeggiata“. Stipanov potječe iz fijumanske obitelji koja je svojevrstan gradski fenomen – slikali su i djed i otac i stric. On sam je već pola stoljeća riječka likovna činjenica. O tomu svjedoče brojne izložbe kojima se predstavio kao autor trajne sklonosti eksperimentima bojom i formom, prenosi gradski portal Moja Rijeka. Nova izložba donosi neizlagan ciklus riječkih prizora koje su nastajale u dojmljivom rasponu između 1973. i 2018. godine.

Povod tomu događaju je završetak izložbe cijenjenoga riječkog slikara Maura Stipanova Šetnja / Passeggiata, koja je privukla znatan broj posjetitelja i pozornost medija. Izložba je posvećena umjetnikovom viđenju riječkih vizura u rasponu od sedamdesetih godina do danas. Njezina ulja na platnu različitih formata pružaju nam pogled na dijelove grada kao što su Školjić, Turnić, Vežica, Teatro Fenice, Brajda, Potok, Podmurvice, luka Baroš, glavni lukobran, gradsko središe viđeno s Trsata itd, u slikarskoj maniri prepoznatljivoj za Stipanova. Najveći broj ostvarenja nije dosad izlagan, što je razlog više javnom zanimanju za izložbu.

Okosnica druženja je aukcija slika Maura Stipanova. Ona je humanitarne naravi, priređena u želji da se polovica iznosa dobivena prodajom slika donira dječjoj bolnici na Kantridi. U suradnji s Odjelom dječje anesteziologije na Klinici za anesteziologiju i intenzivno liječenje, prikupljenim iznosom kupio bi se prijeko potreban uređaj koji pomaže u tretmanu dišnih teškoća djece – bronhoskop, vrijedan oko 70 tisuća kuna.

Očekuje se kako će na druženju s aukcijom sudjelovati ugledna riječka gospodarska imena i pokazati svoje humano lice. Bez naših najmlađih i bez skrbi za njih u posebno osjetljivim trenucima, što uopće oko nas ima smisla?

Druženje s aukcijom organizira se u Muzeju grada Rijeke (Muzejski trg 1/I), 1. ožujka u 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari