BORAVILI I MIGRANTI

ZA KARANTENU 250.000 KUNA Zbog “čudnog propisa Vlade RH” Rijeka morala osnovati karantenu za 7-8 ljudi!?

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na današnjem Aktulanom satu 29. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke Vuk Prica (SDP) je govorio o problemima izazvanih pandemijom korone i porastu broja zaraženih

S obzirom da je Grad u srpnju osigurao prostor za karantenu zaraženih koronavirusom, zanimalo ga je li prostor određen za karantenu korišten, i u kojem kapacitetu.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je odgovorio kako je karantena osnovana zbog još jednog čudnog propisa Vlade koji kaže da jedinice lokalne samouprave moraju osnovati karantene, a upute o tome što i kako će dati Županijski stožer.

“Ne vidim logiku da u PGŽ kao izrazito turističkoj regiji svaki grad i općina osniva svoju karantenu, umjesto da se otvori jedna na razini županije. Ne ulazeći u svrsishodnost te odluke iznajmili smo prostor samačkog hotela 3. maja od tvrtke koja upravlja tim prostorom, osposobili ga i organizirali osoblje, dogovorili s Crvenim križem organizaciju prehrane i pranje posteljine i organizirali čuvarsku službu.

Do sada je u karanteni bilo 7-8 osoba, dva Čeha, jedan Poljak i jedan Hrvat koji nije imao prostora za samoizolaciju i tri migranta. Ne znam da li je obveza Grada Rijeke da zbrinjava migrante, a kako ih nije htio prihvatiti nitko morali smo mi. Do sada je za karantenu utrošeno 250.000 kuna. Po procjeni Stožera CZ Grada Rijeke postoji potreba da karantena radi dalje, jer se može dogoditi da netko oboli a nema uvjete da bude u samoizolaciji kod kuće, pa je ugovoreno korištenje do kraja godine, a prema potrebi i dalje.”, odgovorio je Obersnel na pitanje vijećnika Price.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari