KAZNENE PRIJAVE

Za onečišćenje u Bakru ipak će netko odgovarati! Kazneno prijavljene dvije osobe, evo za što ih se sumnjiči

Screenshot Kanal Ri

Osumnjičeni nisu postupali po zakonskim propisima iz domene zaštite okoliša

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 30 i 65 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela onečišćenje okoliša.

“Riječ je o osobama koje se sumnjiči da su kao odgovorne osobe riječke lučke tvrtke koja posluje u Bakarskom zaljevu na pretovaru tereta, u razdoblju od 2021. pa do veljače 2023. godine, propustili postupati prema zakonskim propisima iz domene zaštite okoliša, kao i po nalogu nadležne državne inspekcije.

Povezani video Kanala Ri:

Naime, bili su u obvezi tehnički unaprijediti poslovne procese kako ne bi došlo do zagađenja mora, zraka i okoliša na spomenutom području. Budući da to nije učinjeno, u nekoliko navrata su se u proteklom razdoblju tijekom radova prekrcaja tereta dogodila zagađenja mora i tla koja su mogla ugroziti zrak, more, biljne i životinjske vrste u njemu, ali i zdravlje ljudi.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari