OPREZ

Za područje Kvarnera upaljen narančasti Meteolarm: ”Budite pripravni!”

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je na Facebooku upozorenje Meteoalarma za područje Kvarnera te Velebitskog kanala.

“Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas, 25. kolovoza narančasto upozorenje zbog bure za područje Kvarnera i Kvarnerića te Velebitskog kanala.

Na području Kvarnera i Kvarnerića te Velebitskog kanala očekuje se jaka, mjestimice vrlo jaka bura koja će poslijepodne slabjeti. Najjači udari vjetra 35-60 čvorova (65-110 km/h).

VIDEO DANA:

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, objavili su.

Cijela obala je pod žutim upozorenjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari