PREVENCIJA KAZNENIH DJELA

ZA SIGURNIJU SEZONU! Policija na Trsatu i Kantridi postavlja info punktove za turiste i građane

U petak, 2. srpnja policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske započeli su s intenzivnijim informiranjem i savjetovanjem građana i turista u cilju što bolje prevencije kažnjivih radnji koje su učestalije tijekom turističke sezone.

Radi toga su organizirali i održali info-punkt na Trsatskoj gradini, gdje su u neposrednom kontaktu savjetovali građane i turiste, koji su posjetili ovo poznato riječko odredište.

Tako su svi zainteresirani mogli dobiti više informacija i savjeta o samozaštiti i prevenciji kaznenih djela poput krađa na plažama, provala u automobile, stanove, smještajne objekte i o drugim kaznenim djelima.

VIDEO DANA:

Uz to, izravno su od policijskih službenika iz Odjela prevencije, Daria Tonkovića i Tonija Stanića mogli dobiti i ostale savjete i općenite informacije o prometu, javnom redu i miru, upravnim i drugim poslovima iz nadležnosti ove Policijske uprave.

Uz  savjete i preporuke, posjetiteljima Trsatske gradine podijeljeno je 30 -ak informativno-edukativnih letaka i brošura, koji sadrže niz praktičnih savjeta i uputa građanima kako ne bi postali žrtvama različitih oblika  kaznenih djela.

Dosadašnja iskustva upućuju na dobru zainteresiranost građana, domaćih i stranih turista za komunikaciju s policijskim službenicima na preventivnim info-punktovima organiziranim na području Policijske uprave primorsko-goranske. Stoga će ovog tjedna u suradnji Odjela prevencije i I. policijske postaje Rijeka,  biti održani prema slijedećem rasporedu:

• 9. srpnja od 11 do 12 sati  – Rijeka, Trsatska gradina,
• 9. srpnja od  9.30 do 11.30 sati  – plaža „Ploče“ kod bazena Kantrida.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari