ZABAVNI ŠKOLSKI PRAZNICI U RIJEČKIM MUZEJIMA Zanimljivi programi za male prirodoslovce!

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija (Nel Pavletic/PIXSELL)

u Prirodoslovnom muzeju Rijeka i na gradskom klizalištu Morska pahuljica održat će se obiteljska radionica Ledeno doba

Oglas

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja kao i Prirodoslovni muzej Rijeka pripremili su zanimljive aktivnosti za djecu tijekom školskih praznika

Tako će se u Prirodoslovnom muzeju od 8. do 13. siječnja od 9 do 13 sati održati ciklus poludnevnih radionica namijenjen učenicima, malim prirodoslovcima, koji školske praznike provode u gradu i koji žele doznati više o tajnama prirode koja ih okružuje. Djeca će kroz edukativne i interaktivne radionice upoznati svijet biljaka, životinja i fosila te uroniti u svijet muzeja kroz ulogu malih prirodoslovaca.

Kroz različite radionice mali će prirodoslovci imati priliku učiti o riznici zanimljivosti svijeta prirode na zanimljiv, drugačiji i neobičan način kroz teoriju, praktični rad, prirodu, igru i kreativnost, a Muzej će spoznati kao mjesto gdje mogu potražiti informacije, naći odgovore na svoja pitanja i jednostavno se družiti. Sve dodatne informacije možete dobiti na boj telefona Muzeja – 051-553-669 ili e-mail edukacija@prirodoslovni.com

U subotu, 13. siječnja 2017. godine, u Prirodoslovnom muzeju Rijeka i na gradskom klizalištu Morska pahuljica održat će se obiteljska radionica Ledeno doba. Radionica je namijenjena predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu, besplatna je i nije potrebna najava. Obavezna je pratnja roditelja do klizališta, kao i prisutnost na klizalištu!

Za veseli početak nove godine pobrinuli su se i u Pomorskom i povijesnom muzeju čija Čudotvornica školarcima priprema dvije nove kreativno-edukativne radionice. Radionice će biti održane u sklopu programa Praznici u Muzeju u trajanju od pet dana, od 8. do 12. siječnja.

U goste Muzeju dolazi majstor Žarko Lučić koji će voditi radionicu izrade zvončarske maske te ih naučiti ponešto o halubajskim zvončarima, čuvarima folklorne tradicije koji su 2010. godine proglašeni kulturnim nematerijalnim dobrom pod zaštitom UNESCO-a.

Na drugoj radionici polaznici će izraditi pet popularnih društvenih igara tematski povezanih sa sadržajem Muzeja.

 

Exit mobile version