ZABAVNI ŠKOLSKI PRAZNICI U RIJEČKIM MUZEJIMA Zanimljivi programi za male prirodoslovce!

Foto: Ilustracija (Nel Pavletic/PIXSELL)

u Prirodoslovnom muzeju Rijeka i na gradskom klizalištu Morska pahuljica održat će se obiteljska radionica Ledeno doba

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja kao i Prirodoslovni muzej Rijeka pripremili su zanimljive aktivnosti za djecu tijekom školskih praznika

Tako će se u Prirodoslovnom muzeju od 8. do 13. siječnja od 9 do 13 sati održati ciklus poludnevnih radionica namijenjen učenicima, malim prirodoslovcima, koji školske praznike provode u gradu i koji žele doznati više o tajnama prirode koja ih okružuje. Djeca će kroz edukativne i interaktivne radionice upoznati svijet biljaka, životinja i fosila te uroniti u svijet muzeja kroz ulogu malih prirodoslovaca.

Kroz različite radionice mali će prirodoslovci imati priliku učiti o riznici zanimljivosti svijeta prirode na zanimljiv, drugačiji i neobičan način kroz teoriju, praktični rad, prirodu, igru i kreativnost, a Muzej će spoznati kao mjesto gdje mogu potražiti informacije, naći odgovore na svoja pitanja i jednostavno se družiti. Sve dodatne informacije možete dobiti na boj telefona Muzeja – 051-553-669 ili e-mail edukacija@prirodoslovni.com

U subotu, 13. siječnja 2017. godine, u Prirodoslovnom muzeju Rijeka i na gradskom klizalištu Morska pahuljica održat će se obiteljska radionica Ledeno doba. Radionica je namijenjena predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu, besplatna je i nije potrebna najava. Obavezna je pratnja roditelja do klizališta, kao i prisutnost na klizalištu!

Za veseli početak nove godine pobrinuli su se i u Pomorskom i povijesnom muzeju čija Čudotvornica školarcima priprema dvije nove kreativno-edukativne radionice. Radionice će biti održane u sklopu programa Praznici u Muzeju u trajanju od pet dana, od 8. do 12. siječnja.

U goste Muzeju dolazi majstor Žarko Lučić koji će voditi radionicu izrade zvončarske maske te ih naučiti ponešto o halubajskim zvončarima, čuvarima folklorne tradicije koji su 2010. godine proglašeni kulturnim nematerijalnim dobrom pod zaštitom UNESCO-a.

Na drugoj radionici polaznici će izraditi pet popularnih društvenih igara tematski povezanih sa sadržajem Muzeja.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari