POČINJE CIJEPLJENJE

Zabilježen prvi slučaj gripe ove sezone na području PGŽ, slučaj potvrdio NZZJZ PGŽ

Foto: Riportal

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdio je prvi slučaj gripe ove godine u Primorsko-goranskoj županiji i to na Cresu, a prisutnost virusa influence potvrđena je multiplex PCR testom.

„Radi se o ženskoj osobi (38) s područja Cresa kod koje je pojava prvih simptoma nastupila prije 7 dana u vidu opće slabosti, bolova u mišićima i kostima, suhog kašlja te visoke temperature koja je varirala između 38,9 i 39,2 stupnja. Nakon negativnog rezultata brzog antigenskog testa na prisutnost SARS-CoV-2 virusa, obavljen je multiplex PCR test koji je potvrdio virus influence, odnosno gripe. Oboljela je dan prije pojave simptoma boravila u Rijeci“. – izjavila je epidemiologinja NZZJZ PGŽ – Ispostava Cres Senka Stojanović, dr.med.

S obzirom na doba godine, radi se o vrlo ranoj pojavi gripe u općoj populaciji te NZZJZ PGŽ podsjeća da cijepljenje protiv gripe u sezoni 2022./2023. započinje sutra, 12. listopada, a cijepljenje se provodi u pedijatrijskim ordinacijama i ordinacijama liječnika obiteljske medicine.

U Nastavnom zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije te županijskim ispostavama cijepljenje se provodi isključivo za osobe koje nemaju izabrane liječnike obiteljske medicine ili pedijatre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari