EVO DETALJA

Znanstvena avantura u Exportdrvu: Europska noć istraživača stiže u Rijeku!

Rezervirajte zadnji petak u rujnu za Europsku noć istraživača, koja će se održati u 25 zemalja, uključujući i pet hrvatskih gradova! U Exportdrvu posjetitelji će moći sudjelovati u eksperimentima, radionicama i izložbama koje približavaju znanost na zabavan i pristupačan način.

Zadnji petak u rujnu rezervirajte za Europsku noć istraživača koja će se istodobno održati u 25 europskih zemalja, uključujući pet hrvatskih gradova, od kojih je jedan Rijeka! U Rijeci Europsku noć istraživača organiziraju Centra za popularizaciju i promociju znanosti i Zaklada Sveučilišta u Rijeci.

U petak, 27. rujna 2024., od 17 – 22 sata posjetitelji Noći će u Exportdrvu u Rijeci i ove godine imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama, predavanjima i drugim aktivnostima, kroz koje će se na razumljiv i zabavan način predstaviti najnovija znanstvena otkrića i dostignuća.

Dođite na riječku Noć, postanite podvodni detektiv, zakoračite u sudnicu Pravnog fakulteta ili pak saznajte što rade vinske mušice u laboratoriju!

Ovo je samo mali dio onoga što vas čeka, a detaljan program možete pronaći namrežnoj stranici: https://socri.uniri.hr/noc-istrazivaca-rijeka/

Napominjemo kako su sve aktivnosti besplatne i otvorene svima.

Organizacija Europske noći istraživača glavna je aktivnost Obzor Europa projekta Reconnect science with the blue society – Blue-connect 2.0, koji za cilj ima predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način, približiti istraživački rad javnosti i pokazati utjecaj znanosti na naš svakodnevni život.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari