PREMA MIŠLJENJU PUBLIKE

‘ZAJC’„Enigmatske varijacije“ najbolja predstava Hrvatske drame, Tanja Smoje i Deni Sanković nagrađeni za najbolje uloge

Predstava „Enigmatske varijacije“ Éric-Emmanuela Schmitta u režiji Neve Rošić, ostvarena u koprodukciji s HNK-om u Zagrebu, najbolja je predstava u programu Hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca prošle kazališne sezone prema mišljenju publike

Predstava koju izvode glumci Aleksandar Cvjetković i Luka Dragić osvojila je najveći broj glasova kazališnih posjetiteljica i posjetitelja što joj je donijelo Nagradu publike „Zlata Nikolić“ za najbolju predstavu u cjelini.

Nagrada publike „Andreja Blagojević“ za najbolje ostvarenu žensku ulogu u programu Hrvatske drame u sezoni 2022./2023. otišla je u ruke Tanje Smoje koju je publika nagradila za zaulogu Luz u predstavi “Rastanci” Mani Gotovac u režiji Anastasije Jankovske i ulogu Gradisce u predstavi „Amarcord“ Federica Fellinija i Antonia Guerre u adaptaciji i režiji Luciana Delprata.
Deni Sanković dobio je Nagradu publike „Galiano Pahor“ za najbolje ostvarenu mušku ulogu, a zaslužio ju je dvjema svojim ulogama, ulogom Victora u predstavi “Yerma“ Federica Garcije Lorce u režiji Rajne Racz i ulogom Titte u predstavi „Amarcord“.

Juditi Franković Brdar i Janku Popoviću Volariću nagrade za gostujuće umjetnike

Obznanjeno je to na svečanoj dodjeli nagrada nakon subotnje izvedbe predstave „Rastanci“, kroz koju je vodila glumica Aleksandra Stojaković Olenjuk, a na kojoj su uz dobitnike nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja ansambla Hrvatske drame, obznanjeni i dobitnici nagrada publike za najbolja ostvarenja gostujućih umjetnica i umjetnika prošle sezone u „Zajcu“. Tako je Judita Franković Brdar drugi put za redom osvojila riječku publiku, koja ju je ove godine nagradila za ulogu Yerme u istoimenoj predstavi. Uloga Luva u predstavi „Rastanci“ Janku Popoviću Volariću donijela je nagradu publike za najbolje ostvarenje gostujućeg umjetnika prošle sezone.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari