PUNO ULAŽU U RAZVOJ SPORTA NA LOKALNOJ RAZINI

Zajednica sportova PGŽ ovogodišnji dobitnik nagrade Milan Neralić za doprinos razvoju sporta

Zajednica sportova PGŽ dobitnik je ovogodišnje nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora, Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Svečana dodjela održana je u Zagrebu, a ispred Zajednice sportova PGŽ, skulpturu koja ima simboličku poveznicu s prvim Hrvatom osvajačem olimpijskog odličja Milanom Neralićem te pisanu povelja primio je predsjednik Veljko Karabaić. Događaju su prisustvovali i pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, dopredsjednik Zajednice Miljenko Butković, bivši predsjednik Slobodan Gračaković i glavni tajnik Darko Ivošević.

Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ prilikom uručenja nagrade zahvalio je svim sportašima, sportskim djelatnicima, Primorsko – goranskoj županiji, svim općinana i gradovima u županiji te djelatnicima Zajednice sportova na velikom i dugogodišnjem trudu i zalagnju u svom radu koji je rezultirao doprinosu u razvoju lokalnog sporta, a time i dobivanju ove najveće sportske nagrade. Naglasio je opsežnost i raznovrsnost rada i programa Zajednice sportova koja svoju osnovnu djelatnosti nadograđuje školovanjem stručnih kadrova, organizacijim rada sportske ambulante, organizacija i provedba sustava javnih potreba u sportu, kontinuirana izdavačka djelatnost te organizacija većeg broja manifestacija. Istaknuo je važnost podrške i kvalitetne suradnje s Primorsko – goranskom županijom koja od početka podupire, kako financijski tako i operativno rad i programe Zajednice na čemu im zahvaljuje.

Zajednica sportova PGŽ djeluje od 1997. godine, a svoj rad je usmjerila na programe koji predstavljaju svojevrsnu nadgradnju na programe osnovne djelatnosti i koji daju sportu novu i kvalitetniju dimenziju. Svojim je dosadašnjim radom značajno doprinijela razvoju cjelokupnog sporta i rekreacije u Primorsko-goranskoj županiji.

Rezultat rada je intenzivno školovanje stručnih kadrova, zapošljavanje županijskih trenera-instruktora, organizacija županijskih selektivnih kampova, otvaranje sportske ambulante i donošenje županijske strategije sporta i kontinuirana popularizacija i promidžba sporta.

Organizacija više ciklusa Stručnog studija za izobrazbu trenera u Rijeci iznjedrila je 230 polaznika iz Primorsko-goranske županije te je osposobljeno 300 trenera u tridesetak sportova i sportskih specijalnosti. Sportska ambulanta osnovana je 2018. godine te omogućava besplatne liječničke preglede što je klubovima uvelike olakšalo u ispunjavanju zakonske obaveze od dva pregleda godišnje. Zajednica je 2016. donijela i prvu županijsku strategiju razvoja sporta koja je podloga i temelj realizacije i financiranja novih programa u svim segmentima sporta. Tijekom godine Zajednica organizira i sportske priredbe i manifestacije. Izdavačka djelatnost također je važan segment Zajednice koji se manifestira djelom kroz sufinanciranje programa izdavaštva članica, ali i vlastitu aktivnost. Sportski godišnjak Primorsko-goranske županije izlazi od 2006. g. što ga čini najdugovječnijim županijskim sportskim godišnjakom u Hrvatskoj. Ubrzo će iz tiska izići Sportski biografski leksikon Primorsko-goranske županije kao najznačajniji izdavački projekt Zajednice od svog osnivanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari