MJERE POMOĆI

Zakupnicima gradskih poslovnih prostora Grad Rijeka nastavlja pomagati i u svibnju

Idi na originalni članak
Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Gradonačelnik Vojko Obersnel održao je svoj posljednji kolegij u ovom mandatu na kojem je govorio i o mjerama pomoći zakupnicima gradskih poslovnih prostora

Oglas

Na početku kolegija gradonačelnik Obersnel zahvalio je svim predstavnicima medija koji su kolegije pratili prethodnih četiri godine, a neki od njih i duže.

Nastavak mjera pomoći zakupnicima poslovnih prostora Grada Rijeke i za mjesec svibanj

Budući je razvidno da se pandemija Korona virusa nastavlja, gradonačelnik je donio odluku o nastavku mjera pomoći u vidu umanjenja/oslobađanja zakupnine za razdoblje od 1. do 31. svibnja 2021. godine. Riječ je o mjerama pomoći za zakupnike – neprofitne organizacije kojima je obustavljena djelatnost, a koji su oslobođeni plaćanja zakupnine, zatim mjere pomoći za zakupnike – članske organizacije kojima nije obustavljena djelatnost kojima se odobrava umanjenje za mjesec svibanj 2021. godine u iznosu od 30%.

S ciljem da se zakupnicima poslovnih prostora Grada Rijeke a kojima je omogućen rad osiguraju uvjeti da prebrode otežane uvjete poslovanja, nastavlja se s mjerama pomoći u vidu umanjenja zakupnine za mjesec svibanj 2021. godine. Zahtjevi za umanjenje plaćanja zakupnine podnosili bi se, kao i u prethodnom razdoblju isključivo putem ONLINE obrasca s pratećom vjerodostojnom knjigovodstvenom dokumentacijom kao dokazom smanjenja prometa.

Kako će biti dalje, ovisit će o epidemiološkim mjerama, ali i o tome što će odlučiti novi gradonačelnik. U svakom slučaju, mjere koje poduzimamo značajno će utjecati na smanjenje porihoda proračuna, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Exit mobile version