MJERE POMOĆI

Zakupnicima gradskih poslovnih prostora Grad Rijeka nastavlja pomagati i u svibnju

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Gradonačelnik Vojko Obersnel održao je svoj posljednji kolegij u ovom mandatu na kojem je govorio i o mjerama pomoći zakupnicima gradskih poslovnih prostora

Na početku kolegija gradonačelnik Obersnel zahvalio je svim predstavnicima medija koji su kolegije pratili prethodnih četiri godine, a neki od njih i duže.

Nastavak mjera pomoći zakupnicima poslovnih prostora Grada Rijeke i za mjesec svibanj

Budući je razvidno da se pandemija Korona virusa nastavlja, gradonačelnik je donio odluku o nastavku mjera pomoći u vidu umanjenja/oslobađanja zakupnine za razdoblje od 1. do 31. svibnja 2021. godine. Riječ je o mjerama pomoći za zakupnike – neprofitne organizacije kojima je obustavljena djelatnost, a koji su oslobođeni plaćanja zakupnine, zatim mjere pomoći za zakupnike – članske organizacije kojima nije obustavljena djelatnost kojima se odobrava umanjenje za mjesec svibanj 2021. godine u iznosu od 30%.

S ciljem da se zakupnicima poslovnih prostora Grada Rijeke a kojima je omogućen rad osiguraju uvjeti da prebrode otežane uvjete poslovanja, nastavlja se s mjerama pomoći u vidu umanjenja zakupnine za mjesec svibanj 2021. godine. Zahtjevi za umanjenje plaćanja zakupnine podnosili bi se, kao i u prethodnom razdoblju isključivo putem ONLINE obrasca s pratećom vjerodostojnom knjigovodstvenom dokumentacijom kao dokazom smanjenja prometa.

Kako će biti dalje, ovisit će o epidemiološkim mjerama, ali i o tome što će odlučiti novi gradonačelnik. U svakom slučaju, mjere koje poduzimamo značajno će utjecati na smanjenje porihoda proračuna, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari