32. IZDANJE REGATE

Zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan u posjetu prijateljskom njemačkom gradu Rostocku

Na poziv Eve-Marije Kröger, gradonačelnice Rijeci prijateljskog njemačkog grada Rostocka, zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan prisustvuje 32. izdanju regate tradicijskih brodova Hanse Sail.

Ova manifestacija jedan je od najvećih europskih festivala mora i pomorske tradicije, a ove se godine održava od 10. do 13. kolovoza. Na manifestaciji sudjeluje više od 115 jedrenjaka i muzejskih brodova iz 10 zemalja.

Pored regate tradicijskih brodova, zamjenica gradonačelnika Krpan prisustvovala je i tradicionalnom prijemu za goste Grada Rostocka koji se održava u povodu Hanse Saila i tom se prilikom upisala u Zlatnu knjigu gostiju. Izražavajući veliko zadovoljstvo što ima priliku posjetiti jedan od najvećih europskih festivala pomorske tradicije, zamjenica Krpan se zahvalila gradonačelnici Rostocka Kröger na poticanju međunarodnog razumijevanja i suradnje.

„Veselimo se mogućnostima koje stoje pred Rijekom i Rostockom i predani smo nastavku vrijedne razmjene ideja, kulture i znanja između naših gradova“, istaknula je zamjenica Krpan.

Rijeka i Rostock prijateljske odnosa njeguju već 57 godina, a dugogodišnji prijateljski odnosi rezultirali su suradnjom na području kulture, sporta i gospodarstva.

Zamjenica gradonačelnika Krpan tijekom svog posjeta Rostocku obišla je Kulturno-povijesni muzej Rostocka te Institut Leibnitz, koji provodi interdisciplinarna istraživanja mora s posebnim naglaskom na Baltičko more.

S više od 200.000 stanovnika, Rostock je najveći grad njemačke savezne pokrajine Mecklenburg-Vorpommern te jedno od najznačajnijih gospodarskih, znanstvenih i kulturnih središta ovog dijela Njemačke. Nalazi se na rijeci Warnow. Udaljen je 12 km od Baltičkog mora. Prava i obaveze da se razvija i funkcionira kao hanzeatski grad, u okviru hanzeatskog saveza, Rostock je dobio 24. lipnja 1218. godine. Najstarije sveučilište u baltičkom prostoru, Sveučilište u Rostocku utemeljeno je 1419. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari