32. IZDANJE REGATE

Zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan u posjetu prijateljskom njemačkom gradu Rostocku

Idi na originalni članak

Na poziv Eve-Marije Kröger, gradonačelnice Rijeci prijateljskog njemačkog grada Rostocka, zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan prisustvuje 32. izdanju regate tradicijskih brodova Hanse Sail.

Oglas

Ova manifestacija jedan je od najvećih europskih festivala mora i pomorske tradicije, a ove se godine održava od 10. do 13. kolovoza. Na manifestaciji sudjeluje više od 115 jedrenjaka i muzejskih brodova iz 10 zemalja.

Pored regate tradicijskih brodova, zamjenica gradonačelnika Krpan prisustvovala je i tradicionalnom prijemu za goste Grada Rostocka koji se održava u povodu Hanse Saila i tom se prilikom upisala u Zlatnu knjigu gostiju. Izražavajući veliko zadovoljstvo što ima priliku posjetiti jedan od najvećih europskih festivala pomorske tradicije, zamjenica Krpan se zahvalila gradonačelnici Rostocka Kröger na poticanju međunarodnog razumijevanja i suradnje.

„Veselimo se mogućnostima koje stoje pred Rijekom i Rostockom i predani smo nastavku vrijedne razmjene ideja, kulture i znanja između naših gradova“, istaknula je zamjenica Krpan.

Rijeka i Rostock prijateljske odnosa njeguju već 57 godina, a dugogodišnji prijateljski odnosi rezultirali su suradnjom na području kulture, sporta i gospodarstva.

Zamjenica gradonačelnika Krpan tijekom svog posjeta Rostocku obišla je Kulturno-povijesni muzej Rostocka te Institut Leibnitz, koji provodi interdisciplinarna istraživanja mora s posebnim naglaskom na Baltičko more.

S više od 200.000 stanovnika, Rostock je najveći grad njemačke savezne pokrajine Mecklenburg-Vorpommern te jedno od najznačajnijih gospodarskih, znanstvenih i kulturnih središta ovog dijela Njemačke. Nalazi se na rijeci Warnow. Udaljen je 12 km od Baltičkog mora. Prava i obaveze da se razvija i funkcionira kao hanzeatski grad, u okviru hanzeatskog saveza, Rostock je dobio 24. lipnja 1218. godine. Najstarije sveučilište u baltičkom prostoru, Sveučilište u Rostocku utemeljeno je 1419. godine.

Exit mobile version