STUDIJSKO PUTOVANJE

Zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan u službenom posjetu Južnoj Koreji

Zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan dio je hrvatske delegacije koja se od 5. do 13. studenog nalazi na studijskom putovanju u Južnoj Koreji.

Glavni motiv putovanja je upoznati se prvenstveno s obrazovnim i znanstvenim sustavom u Južnoj Koreji, a članovi delegacije imat će se prilike upoznati s korejskim modelom obrazovanja kao i primjerima dobre prakse južnokorejskih obrazovnih institucija.

U sklopu programa organiziran je posjet Sungshin Women’s Universityju, sveučilištu koje pohađaju isključivo žene, a riječ je o naprednom sveučilištu koje provodi mnogobrojne projekte iz područja visokih tehnologija, umjetnosti i humanistike.

Također, delegacija je posjetila i Midong Elementary School, kao i Odsjeke za robotiku i mehatroniku Korea Institute of Machinery and Materials.

U sklopu putovanja planiran je i posjet Korean Ecucational Development institutu, Hansung Science srednjoj školi kao i muzeju kompanije SK, jedne od pet najvećih konglomerata u Južnoj Koreji koji okuplja pet kompanija – Samsung, Hyundai, LG, SK i Kia-u koji zajednički doprinose gotovo polovici BDP-a ove zemlje. Njihov muzej T.um koncentriran je na najnovija dostignuća u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

Hrvatska delegacija, ovaj će posjet iskoristiti i za posjet Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Južnoj Koreji.

Valja podsjetiti kako je u rujnu u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci otvorena podružnica južnokorejskog Instituta kralja Sedžonga. King Sejong Institute vodeći je brend instituta za učenje i poučavanje korejskog jezika u inozemstvu. S radom je započeo 2007. godine, a od lipnja 2022. postoje 244 podružnice u 84 zemlje diljem svijeta, s više od 81 tisućom polaznika. Riječka podružnica Instituta pruža integrirane i standardizirane informacije i usluge za učenje korejskog jezika te nudi pravi doživljaj raznolikosti korejske kulture.

Provedba programa u Rijeci započela je u listopadu, a kroz 10 do 12 tjedana koliko je predviđeno trajanje programa, polaznici će osnove korejskog jezika i kulture imati prilike naučiti od izvornih govornika korejskog jezika, a također će moći naučiti i osnove taekwondoa, tradicionalne korejske borilačke vještine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views