GRADE SE NOVA PARKIRNA MJESTA

Zamjenik gradonačelnika: ‘Problem parkiranja unutar KBC-a će se riješiti, nećemo dijeliti bolesnike razlikom u cijeni parkiranja’

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski dao je priopćenje kojim odgovara na navode koje je u svom priopćenju odaslanom medijima napisao PGS, a koji se tiču pitanja vezanog uz temu naplate parkiranja u krugu riječkog Kliničkog bolničkog centra.

„Na aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke jedno od postavljenih pitanja bilo je i ono vijećnice PGS-a Tee Mičić Badurine, a na temu naplate parkiranja u krugu riječkog Kliničkog bolničkog centra na koje sam osobno odgovorio. No, u priopćenju koje je PGS poslao medijima, a u kojem obrađuje ovu temu, moj je odgovor vijećnici Mičić Badurini izvučen iz konteksta i u konačnici, očito prenesen s ciljem stvaranja dojma da mene osobno ili pak Grad Rijeku kao servis građana uopće nije briga za pacijente KBC-a, posebno za najteže pacijente, što zaista nije točno.

Naime, u svom sam odgovoru jasno dao do znanja da je parkiranje u KBC-u tema kojom se intenzivno bavim, ali i ponudio sasvim konkretno rješenje, rekao kada će ga i kako biti moguće realizirati i obvezao se vijećnike i javnost dodatno informirati o svim detaljima do ljeta.

Tako sam naveo da se radi o vrlo složenom problemu koji, među ostalim, uključuje i pitanje protoka prometa kroz KBC zbog potrebe prolaska interventnih službi odnosno kola Hitne pomoći, vatrogasnih kola i slično, na kojem, spomenuo sam nešto kasnije u odgovoru, u konačnici završe svi sastanci i rasprave oko cijene parkiranja i parkiranja uopće u krugu KBC-a.

Također, objasnio sam da je današnja cijena pakiranja formirana na početku pandemije i to s ciljem smanjenja pritiska vozila na parkirališna mjesta u KBC-u, te da to, očito je, nije polučilo željene rezultate.

Rekao sam i kako se osobno ne slažem da unutar KBC-a bude najskuplja cijena parkiranja po satu, bez da se poduzmu druge mjere regulacije parkinga unutar KBC-a.

Stoga sam na tu temu održao desetak sastanaka s predstavnicima KBC-a, gradskog komunalnog poduzeća koje se bavi parkiranjem, no koje se god rješenje predložilo, dolazilo se do toga da će to rezultirati dodatnim problemima s protočnošću prometa.

U konačnici, zaključeno je, što sam jasno rekao na aktualnom satu, da je rješenje povećanje broja parkirnih mjesta te da je taj proces već započeo izgradnjom novih bolničkih kapaciteta na Sušaku u koje će s Kantride preseliti dječja bolnica. Naime, novi objekt imat će i garažu pa će tako biti riješeno parkiranje na lokalitetu Sušak, na kojem će biti i bolnički kapaciteti koji su sada na Kantridi. Dakle, ostat će samo problem parkiranja na riječkom lokalitetu, a to će se riješiti izgradnjom novih kapaciteta na toj lokaciji što će, kao što sam rekao na sjednici Vijeća, biti moguće sredinom iduće godine. Dakle, izgradnja novih parkirnih mjesta riješit će problem parkiranja unutar KBC-a, ali i osigurati nesmetanu protočnost prometa za interventna vozila.

Što se tiče razlike u cijeni parkirne karte za različite skupine bolesnika, rekao sam da smo razgovarali i s psiholozima, i s psihijatrima i sa stručnjacima iz domene javnog zdravstva koji su svi savjetovali da se ne rade takve razlike. Također, spomenuo sam i da se zaposlenicima bolnice, primjerice medicinskim sestrama, ne može uza sve što rade, samo tako nametnuti još i posao potvrđivanja parkirnih karata za pojedine skupine bolesnika.

Dakle, na aktualnom satu rekao sam na koji će način biti riješen problem parkiranja unutar KBC-a i objasnio da je struka protiv razlika u cijeni parkiranja za pojedine skupine bolesnika“, poručuje zamjenik Palčevski.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari