PRAVNI FAKULTET U RIJECI

Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao na otvorenju “Smotre prav(n)e karijere”

Foto: FB Pravni fakultet

Zamjenik župana Petar Mamula online putem sudjelovao je na otvorenju “Smotre prav(n)e karijere”, čiji su organizatori Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, Studentska udruga ELSA i Studentski zbor Pravnog fakulteta u Rijeci.

Tom prigodom naglasio je važnost pravne struke koja je uključena u sve poslovne, političke i upravne sustave, kao i jako dobru suradnju između PGŽ i Pravnog fakulteta u Rijeci kroz provedbu stručne studentske prakse i programa edukacije službenika upravnih tijela PGŽ. “S obzirom na važnost povezivanja teorijskih i praktičnih znanja, Primorsko-goranska županija i Pravni fakultet u Rijeci sklopili su Sporazum o suradnji s ciljem podizanja kvalitete obrazovnog sustava i unaprjeđenja rada jedinica područne (regionalne) samouprave. Zaključenje ovog Sporazuma samo je nastavak dobre suradnje, koja je ovim putem i formalizirana”, rekao je zamjenik Mamula.

Cilj tjedna smotre pravne karijere koji traje do 27. svibnja je informirati sadašnje, ali i buduće studente o brojnim mogućnostima koje pravno obrazovanje i pravna struka pružaju budućim diplomantima Fakulteta. O svojim poslovnim karijerama te prije svega o važnosti pravnog obrazovanja u razvoju njihovih karijera, kao i savjetima budućim diplomantima govorit će uspješni diplomirani pravnici iz raznih područja djelovanja poput pravosuđa, akademske zajednice, odvjetništva, diplomacije i dr.

Kroz edukativne radionice, predavanja te panel diskusiju svi će imati priliku dobiti odgovore na mnoga pitanja kako bi jednoga dana spremni zakoračili u svijet rada odnosno profesionalnog djelovanja. Osim toga, predstavit će se projekti Fakulteta kojima se unaprjeđuju studijski programi, osnivaju Centar za karijere Fakulteta te djeluje Pravna klinika – Centar za besplatnu primarnu pravnu pomoć. Također, predstaviti će se mnogobrojni studentski projekti i aktivnosti kao i iskustva studenata s prakse u institucijama Europske unije. Tijekom Smotre biti će promovirani novi magistri prava, prvostupnici javne uprave te stručni specijalisti javne uprave.

Smotra prav(n)e struke završiti će smotrom poslova na kojoj će poslodavci predstavit mogućnosti zapošljavanja studenata Fakulteta koji su uspješno diplomirali ili su pri kraju svog studija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari