ZANIMLJIVA INICIJATIVA: Uoči riječke predstave dijele se besplatne karte beskućnicima!

Foto: Jasenko Rasol

Riječ je o predstavi „Pokret Mislim Okret” Multimedijalne kolibe iz Zagreba koja će se uprizoriti 17. siječnja u 19.30 u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku

Skorašnje riječko gostovanje predstave “Pokret Mislim Okret” Multimedijalne kolibe iz Zagreba 17. siječnja u 19.30 u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku autorica Zrinke Užbinec, Sonje Pregrad i Zrinke Šimičić Mihanović, predstavit će se kroz program VISIONS.

Cilj programa je uspostava kontakta i komunikacije s publikom, omogućavajući gledateljima otkrivanje suvremenih tendencija izvedbenih umjetnosti uz poticanje razvoja socijalno isključenih skupina uz pomoć umjetnosti i kulture.

Kako prenosi umjetnik i producent projekta Antonio Kiselić Ledinsky:

“Želimo onima koji trenutačno nisu u mogućnosti platiti kartu za izvedbu omogućiti njenu dostupnost besplatnim ulazom. Na taj način dajemo podršku i želimo omogućiti dolazak na predstavu onima koji se trenutačno zbog svoje ekonomske ili socijalne situacije ne mogu pozvati ili ne osjećaju dobrodošlima na zajedničku participaciju i dijeljenje naših, zajedničkih vrijednosti kroz solidarni pristup kolektivnom iskustvu izvedbe.”

U izvedbi, izvođačice otvaraju prostore za nove načine promišljanja tijela i pokreta u nastajanju, otkrivajući publici što se to krije u pozadini plesa, ono svjesno i nesvjesno, propitujući što uvjetuje donošenje određene koreografske, kao i izvođačke odluke.

Uz besplatan ulaz beskućnicima, on je omogućen nezaposlenima i osobama lošijeg socioekonomskog statusa što je moguće ostvariti uz predočenje odgovarajućeg dokumenta na blagajni HKD-a i uz prethodnu rezervaciju. Grupama većim od 5 ljudi, mladima, studentima i umirovljenicima omogućena je cijena ukrcajne karte od 20kn, a ostalim građanima po cijeni od 30kn koje će se moći kupiti jedan sat prije početka predstave na blagajni HKD-a.

Riječka izvedba prikazuje rad iz 2013. godine koji je do sada bio izvođen na nekoliko eminentnih nacionalnih izvedbenih festivala kao što su Tjedan suvremenog plesa u Zagrebu, TASK, Dani suvremenog plesa u Varaždinu…

Pretprodaja i rezervacije moguće su na mail visions.ledinsky@gmail.com, a više informacija možete dobiti kontaktom na broj 091 537 99 69.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari