ZANIMLJIVA INICIJATIVA: Uoči riječke predstave dijele se besplatne karte beskućnicima!

Foto: Jasenko Rasol

Riječ je o predstavi „Pokret Mislim Okret” Multimedijalne kolibe iz Zagreba koja će se uprizoriti 17. siječnja u 19.30 u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku

Skorašnje riječko gostovanje predstave “Pokret Mislim Okret” Multimedijalne kolibe iz Zagreba 17. siječnja u 19.30 u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku autorica Zrinke Užbinec, Sonje Pregrad i Zrinke Šimičić Mihanović, predstavit će se kroz program VISIONS.

Cilj programa je uspostava kontakta i komunikacije s publikom, omogućavajući gledateljima otkrivanje suvremenih tendencija izvedbenih umjetnosti uz poticanje razvoja socijalno isključenih skupina uz pomoć umjetnosti i kulture.

Kako prenosi umjetnik i producent projekta Antonio Kiselić Ledinsky:

“Želimo onima koji trenutačno nisu u mogućnosti platiti kartu za izvedbu omogućiti njenu dostupnost besplatnim ulazom. Na taj način dajemo podršku i želimo omogućiti dolazak na predstavu onima koji se trenutačno zbog svoje ekonomske ili socijalne situacije ne mogu pozvati ili ne osjećaju dobrodošlima na zajedničku participaciju i dijeljenje naših, zajedničkih vrijednosti kroz solidarni pristup kolektivnom iskustvu izvedbe.”

U izvedbi, izvođačice otvaraju prostore za nove načine promišljanja tijela i pokreta u nastajanju, otkrivajući publici što se to krije u pozadini plesa, ono svjesno i nesvjesno, propitujući što uvjetuje donošenje određene koreografske, kao i izvođačke odluke.

Uz besplatan ulaz beskućnicima, on je omogućen nezaposlenima i osobama lošijeg socioekonomskog statusa što je moguće ostvariti uz predočenje odgovarajućeg dokumenta na blagajni HKD-a i uz prethodnu rezervaciju. Grupama većim od 5 ljudi, mladima, studentima i umirovljenicima omogućena je cijena ukrcajne karte od 20kn, a ostalim građanima po cijeni od 30kn koje će se moći kupiti jedan sat prije početka predstave na blagajni HKD-a.

Riječka izvedba prikazuje rad iz 2013. godine koji je do sada bio izvođen na nekoliko eminentnih nacionalnih izvedbenih festivala kao što su Tjedan suvremenog plesa u Zagrebu, TASK, Dani suvremenog plesa u Varaždinu…

Pretprodaja i rezervacije moguće su na mail visions.ledinsky@gmail.com, a više informacija možete dobiti kontaktom na broj 091 537 99 69.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari