ZANIMLJIVE TEME! Počinju upisi u proljetni ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob

Foto: ilustracija (www.uniri.hr)

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijeka i Gradom Opatija, organizira novi proljetni ciklus predavanja i radionica za građane starije od 55 godina koji imaju završenu srednju školu

Ove godine Sveučilište za 3. dob nudi građanima dvije različite teme (arheologiju i psihologiju) obrađene u ciklusima od pet predavanja. Zainteresirani mogu odabrati samo jedan ili oba ciklusa (teme) predavanja koji su rasporedom planirani jedan za drugim.

SKRIVENI JADRAN – Arheološka antička i ranosrednjovjekovna baština Rijeke, Primorja i sjevernog Jadrana

od 28. ožujka do 11. travnja
predavačica: Palma Karković-Takalić, mag. archeol. (Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta)

Ciklus predavanja donosi teme: Rimska i ranosrednjovjekovna Rijeka, Kopnenim i pomorskim putevima od Tarsatike do Senije – Predstavljanje antičke i ranosrednjovjekovne baštine Vinodola i otoka Krka, Od Liburna do Apoksiomena, od Apoksiomena do Osorske biskupije – Predstavljanje liburnske, rimske i ranosrednjovjekovne baštine otoka Cresa, Lošinja, Ilovika i Raba, Rimske kolonije Pola i Parentij i njihov razvoj do utemeljenja Pulske i Porečke biskupije, Rimski i ranosrednjovjekovni Trst i Akvileja. Predviđena je i terenska nastava.

EMOCIJE – zašto postoje i što ako ih skrivamo?

od 12. do 27. travnja
predavač: dr. sc. Asmir Gračanin (Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta)

Sveučilište za 3. dob dovodi mladog znanstvenika dr. sc. Asmira Gračanina koji je svojim eksperimentalnim multidisciplinarnim istraživanjem o ljudskom plaču pobudio značajan interes znanstvene zajednice i šire javnosti. U ovom ciklusu predavanja predstavit će svoj dosadašnji rad te se pozabaviti pitanjem zašto postoje emocije, tj. kako su one nastale kroz proces evolucije čovjeka, kao i pitanjem njihove uloge u životu suvremenih ljudi.

Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom od 17 do 18.30 sati na Filozofskom fakultetu (kampus Sveučilišta u Rijeci), a upisnina u pojedini ciklus predavanja iznosi 150 kuna.

Informacije o rasporedu i sadržaju predavanja i prijava mogući su od 22. do 24. ožujka 2017. (od 14 do 16 sati), putem tel. 051-584 – 861 ili e-maila: 3dob@uniri.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views