Započela je najveća ribarska fešta na Kvarneru – 49. ribarski tjedan

CRIKVENICA – Započeo je 49. ribarski tjedan! Najveća ribarska fešta na Kvarneru. Tjedan u kojemu će se spojiti ljubav prema moru, tradicija i zabava. Od 29. kolovoza do 5. rujna 2015. će se u Crikvenici održavati 49. Ribarski tjedan, manifestacija koja se organizira još od 1966. godine.

I ove će godine posjetitelji punih tjedan dana imati priliku uživati u brojnim zanimljivim i zabavnim događanjima, sjajnim glazbenim nastupima (Đani Stipaničev, klapa „Kampanel“, klapa „Kontra“, Joso Butorac, Večer klapske pjesme i dr.), gastro i sportsko-rekreativnim programima.

Program je započeo jučer u jutarnjim satima, kada se u centru Crikvenice održala likovna radionica „Oslikaj ribicu“, a u akvatoriju jedriličarska regata krstaša „Ribarski tjedan“.

Tijekom tjedna su domaćini pripremili radionicu „Riba ribi grize rep“, na kojoj će polaznici moći naučiti pripremiti „Crkveniške rupice“, tradicionalno jelo od male plave ribe. Posebno zanimljivo će biti na kulinarskom show- programu dvojice vrhunskih i iskusnih kuhara – Dragana Viskovića i Zorana Delića, koji će Trg Stjepana Radića pretvoriti u dinamičnu kuhinju na otvorenom. Osim toga, gurmani će svaki dan moći guštati u drugom gastro programu pa će se, osim već spomenute Fešte od dagnji, održati i Fešta od orade, Fešta od sitne plave ribe, Fešta od plavica, Fešta od tune, Fešta od rupica i Fešta od lignji.

image

Bit će tu i događanja sportsko-rekreativnog karaktera, poput ribarenja i jedrenja s gostima, vaterpolo utakmice „Trajekt kup“ i boćarskog turnira na Boćalištu „Gornji kraj“. Neće uzmanjkati ni izložbi pa će se u prostoru TIC-a Crikvenica moći pogledati izložbe Miroslava Cimera i Marijana Mavrića, u Muzeju Grada Crikvenice izložbe „845° – Ad Turres“ i „Zlatni trag“, u Gradskoj galeriji Crikvenica izložba Ivana Balaževića te u Gradskoj knjižnici u Crikvenici izložba fotografija Marine Butorac.

Posebno zanimljivo će biti od 2. do 5. rujna, kada će članovi YC-a „Jadro“ iz Selca u sklopu programa „Stari guc za novo doba“ uređivati tradicijsku brodicu na Trgu Stjepana Radića.

Veselo će biti i na zatvaranju 49. Ribarskoga tjedna, 5. rujna, uz 1. Kup Mediterana – natjecanje mažoretkinja, u skopu kojega će centrom grada prodefilirati tristotinjak mažoretkinja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Crne Gore, Poljske, Češke i drugih zemalja. Prethodno će se u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici održati i dvije besplatne radionice mažoret i pom-pon plesa (4. rujna u 19 h i 5. rujna u 8:30. Prijave se vrše u Turističko-informativnom centru Crikvenica, e-mail: crikvenica@tzg-crikvenice.hr, telefon: 051 241 051, i to najkasnije do utorka, 1. rujna).

Organizator 49. Ribarskoga tjedna je Turistička zajednica Grada Crikvenice. Suorganizatori su „Jadran“ d.d. Crikvenica, „Ekskluziva“ d.o.o., JD „Val“ Crikvenica, YC „Jadro“ Selce, PŠRD „Arbun“ Crikvenica, Muzej Grada Crikvenice, Centar za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“ Crikvenica, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, Gradska knjižnica Crikvenica, „KLIK marketing“ d.o.o., Klapa „Sveta Jelena“, Boćarski klub „Gornji kraj“ i European Majorette Teams Association (EMTA).Pokrovitelji su Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o. i „Podravka“ d.d.
(kv)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views