ENERGETSKA OBNOVA

Započela obnova zgrade Doma zdravlja u Loparu!

Idi na originalni članak

Započeli su radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja PGŽ u Loparu kojom se planira postići viši energetski razred A, odnosno očekivana ušteda toplinske energije od 64,30 posto.

Oglas

Predviđenim aktivnostima planira se izvesti nova fasada, zamijeniti limene opšave, vertikalne i horizontalne oluke, vanjske klupčice, urediti i keramikom opločiti vanjsko stubište, postaviti novu LED rasvjetu, ugraditi novi split sustav grijanja i hlađenja prostorija i urediti stanove za smještaj zaposlenika – liječnika i medicinskih sestara. U prethodnim godinama u sklopu radova na održavanju zanovljen je krov i promijenjena vanjska stolarija.

Uređenjem zgrade Doma zdravlja PGŽ osigurava se kontinuirano i kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga na području Općine Lopar, a uređenjem stambenih jedinica zainteresiranost medicinskog osoblja za rad na ovoj otočnoj lokaciji.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 193.105,00 eura, od čega je 58.500,00 eura osigurano putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, 132.700,00 eura iz proračuna PGŽ dok će se ostatak osigurati iz vlastitih izvora ustanove.

Izvođač radova je HG Gradnja d.o.o. Rijeka, a predviđeni rok završetak u siječnju 2025. godine.

Exit mobile version