FILMOVI, RADIONICE, BUVLJAK...

Započela Zimska priča iz Benčića. Do 22. prosinca donosi niz atrakcija i zabave za male i velike!

Paljenjem rasvjete u dvorištu art kvarta Benčić, showom vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i nastupom Limene glazbe Trsat, započelo je treće izdanje Zimske priče iz Benčića koja će trajati od 15. do 22. prosinca.

Nakon samog otvorenja, plesne nastupe imali su i članovi Plesne radionice M, Flash Dance Unita i Plesne grupe Flame, u kino dvorani Dječje kuće održana je projekcija filma Wonka, a u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvorena je izložba „Vidljive“ koja okuplja ženske umjetnice i progovara o zastupljenosti njihovim umjetničkih radova u Hrvatskoj u posljednjih 30-ak godina.

Program ovogodišnje Zimske priče iz Benčića održavat će se u prostoru Dječje kuće, Muzeju Grada Rijeke i Muzeju moderne i suvremene umjetnosti te u dvorištu “Benčića”, ispred buduće Gradske knjižnice Rijeka.

Nakon otvorenja, već od subote 16. pa sve do 22. prosinca, Zimska priča donosi u art kvart Benčić niz kreativnih radionica, radionice pisanja, filmske projekcije, buvljak, društvene igre i igre rješavanja zagonetki, pričaonice, stručna vodstva i šetnje muzejima art kvarta te pravu kvartovsku zabavu uz svakodnevni večernji nastup DJ Mirilo.

U četvrtak 21. prosinca u sklopu Zimske priče nastupit će Pachamamma Street Connection, održat će se i show s vatrom „Tko je ukrao Božić“, a u petak 22. prosinca posjetitelje će uz pop i rock evergreene zabavljati Akustični duo Blu: Kanu.

Detaljan program nalazi se na web stranici Dječje kuće.

Organizatori programa Zimske priče iz Benčića su gradske ustanove u kulturi – Art kino Croatia, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari